понеділок, 02 серпня 2021 15:22

Чи перекриє Берлін "Північний потік-2", якщо він стане геополітичною зброєю РФ

Чи перекриє Берлін "Північний потік-2", якщо він стане геополітичною зброєю РФ
Президент США Джо Байден намагався переконати Німеччину погодитися на жорсткіші заходи. Фото: Reuters

Німеччина не перекриє "Північний потік-2", навіть якщо президент Росії Володимир Путін використовуватиме газопровід як геополітичну зброю.

У разі агресивних дій РФ німецький уряд зосередиться на посиленні санкцій, повідомляє Bloomberg із посиланням на джерела, знайомі із планами офіційного Берліна.

"Обмеження на рівні ЄС будуть вагомішим кроком у відповідь на дії Кремля", - ідеться в публікації.

Президент США Джо Байден намагався переконати Німеччину погодитися на жорсткіші заходи, якщо Путін спробує використовувати трубопровід для підривання економіки й безпекового становища України. Хоча канцлерка ФРН Анґела Меркель і погодилася вжити заходів "на національному рівні" в межах їхньої угоди від 21 липня, небажання Берліна закрутити вентилі - потенційна перемога Путіна й удар по Білому дому.

Представник уряду Меркель підтвердив, що Німеччина зобов'язана діяти в разі неправильного використання трубопроводу, але відмовився уточнити, як саме.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Газпром може розібрати труби, щоб назавжди зупинити транзит через Україну

США й Німеччина уклали нову угоду щодо "Північного потоку-2", за якою Німеччина бере зобов'язання ініціювати санкції проти Росії в разі нової агресії проти України.

Адміністрація президента США закликала Україну не критикувати їхню угоду з Німеччиною щодо "Північного потоку-2". Публічні виступи на цю тему можуть зіпсувати відносини Вашингтона й Києва.

"Північний потік-2" проходить із Росії в Німеччину через Балтійське море. Завдовжки 1234 км. У грудні 2019 року будівництво зупинили через запровадження санкцій США, але знову відновили наприкінці 2020-го.

Зараз ви читаєте новину «Чи перекриє Берлін "Північний потік-2", якщо він стане геополітичною зброєю РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути