Ексклюзиви
пʼятниця, 01 липня 2011 09:32

Мери українських міст грали у футбол і обурювалися обмеженням їх влади

Мери українських міст грали у футбол і обурювалися обмеженням їх влади

30 червня в Іллічівську Одеської області триста мерів зібралися на всеукраїнський муніципальний форум, який повинен був репрезентувати діалог місцевої влади з центральною.

Відкривати форум мав особисто Віктор Янукович, але ні він, ні прем'єр-міністр Азаров приїхати не змогли

Їх замінив заступник голови Секретаріату Президента Станіслав Скубашевський. Мер Одеси Олексій Костусєв трохи запізнився і зайняв скромне місце в залі на гальорці, поки його не помітив і не запросив до президії Микола Пундик, повідомляє "Сегодня".

Палац культури, де зібралися політики, по периметру оточений невисокими парканчиками. Політики змушені були стрибати через перешкоду.

Костусєв став першим доповідачем на форумі, висловивши невдоволення держобмеженнями повноважень місцевої влади.

"Права звужуються. Так, мерія вже не може стежити за забудовою і вводити нові будинки в експлуатацію ", - обурювався Костусєв. - До того ж держава залишила за собою право, не радячись з мерією, узаконювати "нахалстрої", хоча ці питання стосуються місцевих рад ".

У свою чергу мер Іллічівська похвалився досягненнями свого міста і жартома порадив політикам походити по дворах і запитати у іллічіввців: "А чи не хочете ви мера змінити?". "Так вони вам відразу морду наб'ють", - продовжив Хмельнюк.

Після обговорення економічних проблем і питань ЖКГ, політики пішли на обід.

На столах були рибні битки, зрази з грибами, сулугуні в лаваші і свіжі овочі.

Потім градоначальники відправилися грати у футбол. Команди мерів поділили за принципом розташування їхніх міст. Представники північних областей зіграли зі сходом, а південь - з заходом.

На поле вийшли мер Миколаєва Володимир Чайка та мер Херсона Володимир Сальдо, а судив матчі міський голова Чернігова Олександр Соколов.

"Я три тижні тому вивихнув стегно. Тому зараз на поле - зі свистком. Хоча в останній раз був суддею в піонертаборі ", - сказав він.

Ще одним гостем став депутат Одеської міськради Ігор Бєланов. Він привіз з собою Золотий м'яч, з яким всі по черзі фотографувалися.

Зараз ви читаєте новину «Мери українських міст грали у футбол і обурювалися обмеженням їх влади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути