середа, 09 жовтня 2013 12:46

Мер Полтави вже завтра зранку може сидіти у в'язниці - Каплін

Мер Полтави вже завтра зранку може сидіти у в'язниці - Каплін
Фото hvylya.org

Депутат міської ради Полтави, особистий помічник народного депутата України Сергія Капліна Ігор Лебедик чекає на масові перевірки своїх підприємств найближчим часом. Каже, про це повідомили "компетентні органи". Також він забезпечив охороною свою сім'ю і житло.

Про це в коментарі Gazeta.ua повідомив нардеп.

"Ми займаємося цим розслідуванням разом із міліцією, маємо вже перші результати. Двоє професіоналів - колишніх працівників правоохоронних органів — активно розслідують цю справу. Та нехай міліція висуває звинувачення. Але за тим ланцюжком, який вимальовується, чітко простежується його слід. Ведемо власне розслідування", - наголосив Лебедик.

"Я очолюю потужну організацію "народна антикорупційна армія. Спираючись на повноваження народного депутата, можу сказати, що є лише одна людина, в якої є мотиви вчинити цей злочин. Маю на увазі міського голову. Не виключено, що він міг стати замовником. Мер вважає, що через залякування він зможе зберегти свою більшість у міській раді і припинити громадянську активність інших політиків і діячів у місті. Ми повинні добитися покарання, інакше самоврядування в Полтаві просто не існуватиме в наступні роки, доки він буде мером Полтави", - зазначив Каплін.

Мер Капліну не дзвонив, наголошує політик. "У цьому головна інтрига. Бо за усіма законами логіки він би мав якимось чином відреагувати на це все. Запропонував би допомогу своєму депутату. Якби він не був причетний, то які можуть бути рахунки? Якщо справа йде про депутата міської ради, а ти є мером міста? Проте жодної заяви, жодної реакції, жодного сприяння. Його мовчання означає, що він боїться зробити помилку, - каже Каплін. - Вони й вдаються до таких крайнощів, бо будь-яка консолідація людей, тим більше депутатів, призведе до того, що завтра чакри закону відкриються і він сидітиме у в'язниці. Він у в'язниці вже завтра зранку може сидіти".

Окрім того, він вважає, що для цього є підстави: "У районі місця скоєння злочину бачили міського голову на своєму автомобілі БМВ ікс-5. Він під'їхав, вивчив територію, де це все відбувалося і поїхав потім. А через деякий час було підпалено автомобіль. Це вже слідством встановлено, що то був його автомобіль. У нас є запис відеокамери, яка точно зафіксувала зображення хлопця, який підпалив автомобіль. Людина схожа на мера, була за кермом цього автомобіля, номерні знаки ідентифікували".

"Це є на відеокамері. У своєму релізі я вимагав його одразу арештувати, бо підстави є, і дуже серйозні. Того ж вечора мій помічник Віктор Трофименко повертався додому і бачив у парку чоловіка в капюшоні, з ним охоронець і міський голова. Я не виключаю, що це здійснювалася передача грошей. Я думаю, що він самостійно замовляв, щоб не було витоку інформації, бо справа дуже серйозна, на кілька років тюрми, - додає Каплін. - Зараз іде неймовірний грабунок міського бюджету. За моїми підрахунками, вони крадуть десь два мільйони гривень щомісяця з ринків, комунальних підприємств, дерибан землі і так далі".

Міський голова Олександр Мамай цю ситуацію не коментує.

Нагадаємо, що 7 жовтня невідомий чоловік підпалив його особистий автомобіль Інфініті еф ікс, що стояв біля його офісу по вул. Октябрськів, 77-а. Депутат в цьому звинуватив мера Полтави Олександра Мамая.

Зараз ви читаєте новину «Мер Полтави вже завтра зранку може сидіти у в'язниці - Каплін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути