вівторок, 08 жовтня 2013 12:07

Мера Полтави звинувачують у підпалі автівки помічника нардепа

7 жовтня в Полтаві невідомий чоловік облив горючою речовиною і підпалив особистий автомобіль депутата міської ради Ігоря Лебедика, 37 років. Це зафіксували камери відеоспостереження біля офісу депутата по вул. Октябрській, 77-а.

"О 19.16 я виходив із офісу і побачив вогонь на автомобілі. Кинувся гасити, бо в машині було газобалонне обладнання. Якби воно вибухнуло, то будинок поруч сильно б постраждав. Гасили й вогнегасником, і водою, а тоді швидко приїхала пожежна машина й усе загасила, - розповідає Ігор Лебедик. - Відеокамера записала, як чоловік у капюшоні сірої спортивної куртки полив якоюсь рідиною з пляшки машину в місці, де двірники на лобовому склі. Тоді підпалив і втік через гаражі. Молодий, бо бігає швидко. Між гаражами вузьку відстань пройшов. Міліцейська собака слід взяла, але в районі вул. Халтуріна втратила, бо мабуть, він сів у машину".

Автомобіль Інфініті ес ікс 35 ремонту не підлягає. Згорів моторний відсік, уся проводка, фари, капот. Збитків Лебедик зазнав на 200 тис грн.

"Мер Мамай це зробив. У мене інших ворогів нема, - заявляє Лебедик. - Тим більше мені не раз надходили якісь погрози й попередження після сесії, коли він пообіцяв помножити мене на нуль і після того, як ми понижували тарифи примусовим способом".

Ігор Лебедик — помічник-консультант народного депутата України Сергія Капліна. Каже, що після погроз на сесії поскаржився до правоохоронних органів.

"Генпрокуратура й міліція не порушили кримінального впровадження за фактом цих погроз, реакції не послідувало, - скаржиться Лебедик. - Тепер бачимо результат. Сьогодні — це спалення машини, а завтра викрутками в під'їзді будуть гасити депутата. Я пригадую роки, коли тільки починав займатися бізнесом. Мер Мамай мене повернув у той час".

За фактом підпалу порушили кримінальнальне провадження.

"Підпал авто — страшна акція для всіх тих, хто не згоден із Мамаєм. Пішовши на крайні міри, мер Мамай ще раз підтвердив, що він ні перед чим не зупиниться. Але подібні вчинки не можуть залякати мене і мою сім'ю. Я ще більш рішучіше відстоюватиму інтереси полтавців у міській раді", - каже Лебедик.

Після підпалу авто Ігор Валерійович виставив охорону біля свого житла і родини.

"Сам ходжу без охоронців. Мені нема кого боятися, бо сам можу за себе постояти. Я вам скажу, що жоден охоронець не врятує, якщо хтось щось вирішив зробити", - зауважує.

Мер міста Олександр Мамай на мобільний не відповідає. В приймальні міської ради сказали, що він на заходах міста.

Зараз ви читаєте новину «Мера Полтави звинувачують у підпалі автівки помічника нардепа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути