понеділок, 22 лютого 2010 20:54

Мер Полтави судиться з віце-губернатором за наклеп

Мер Полтави судиться з віце-губернатором за наклеп

Полтавський міський голова Андрій Матковський подав до суду на заступника Полтавської обласної державної адміністрації Андрія Баранова за розповсюдження недостовірної інформації.

Про це сьогодні повідомив керівник прес-служби мерії Полтави Віктор Кікоть.

За його словами, останнім часом окремі посадовці обласної державної адміністрації "неодноразово дезінформували суспільство про роботу органів місцевого самоврядування Полтави, поширювали брехливі дані".

За словами Кіктя, для припинення політичної істерії мер звернувся до суду з позовними заявами. Андрій Матковський вимагає визнання інформації, поширеної заступником голови ОДА Андрієм Барановим, недостовірною, такою, що не відповідає дійсності, плямує честь і принижує ділову репутацію Полтавського міського голови і ділову репутацію виконкому Полтавської міської ради.

Мова йде про наклепницькі заяви щодо узгодження міською радою тарифу на проїзд в тролейбусі до 1,25 грн. і ситуації навколо будівлі поряд з краєзнавчим музеєм.

Кікоть додав, що Матковський переконаний, що за рахунок відшкодування моральної шкоди в Полтаві може з`явитися ще декілька дитячих майданчиків.

Між Полтавською облдержадміністрацією і мерією Полтави розгорівся конфлікт щодо пам`ятника архітектури загальнонаціонального значення Краєзнавчого музею. Полтавська ОДА звинувачує мерію в тому, що, не прислухавшись до думки фахівців і думки громадськості, влада дозволила будівництво адмінбудівлі біля музею, що спричинило просідання фундаменту й утворення тріщин на стінах старовинної будівлі. Полтавська ОДА звернулася з цього приводу до Кабміну й Генпрокуратури.

У свою чергу мер Полтави Матковський стверджує, що фундамент музею почав просідати ще в 1997 році, а поява тріщин зафіксована в 2001 році і називає звинувачення облдержадміністрації самопіаром.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Мер Полтави судиться з віце-губернатором за наклеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути