понеділок, 08 серпня 2011 15:11

Мер Черкас шокований хамством Тимошенко

Мер Черкас шокований хамством Тимошенко

Міський голова Черкас Сергій Одарич вважає правильним судовий процес над колишнім прем'єр-міністром Юлією Тимошенко.

Про це він заявив журналістам сьогодні на брифінгу, повідомив кореспондент Gazeta.ua.

"У дуже вигідний момент для нашої держави за вказівкою і участю прем'єр-міністра свідомо були укладені кабальні умови для України. У січні місяці Україна мала всі шанси підписати довгострокові договори на реальних ринкових умовах по ціні на газ, на боці України стояла вся європейська спільнота, під загрозою затримки перебував Газпром, тому що обмеження подачі газу — це й обмеження добування газу", - зауважив Одарич.

За його словами, "закупорити скважину" добування газу — "це не пляшку закрити".

"Можна через місяць відкрити, а газу там не буде. Газ мігрує під землею. Умовно кажучи, в Тюмені закрили, а газ пішов в район Персидської затоки. Тому обмеження подачі продажу газу для Газпрому - це катастрофа. І Росія в той момент готова була іти на будь-які поступки, ми тоді могли укласти ринкову ціну на транспортування, на сам газ. І в цей момент, абсолютно виграшний для України, прем'єр кидається в Москву, без рішення уряду, укладає договори, де в два рази піднімає ціну на газ і залишає незмінним ціну транзиту. Яка логіка? Ми купуємо газ дорожче, ніж Німеччина, Італія. За це звичайно треба відповідати", - сказав мер Черкас.

Він наголосив, що цей процес має пройти максимально відкрито і гласно, щоб в майбутньому іншому прем'єру, меру, президенту, губернатору було зрозуміло, що за кожне рішення, яке є згубним і економічно-невигідним, треба відповідати.

Водночас Одарич не розуміє, чому для Юлії Тимошенко було обрано арешт, як запобіжний захід.

"Щодо такого запобіжного заходу як арешт, то я вважаю, що для цього немає підстав, тому що обвинувачений не становить загрозу суспільству. Я здивований тими жахливими речами, які робить Юлія Володимирівна протягом останніх двох місяців, демонструючи неповагу до суду й відверте хамство. Є конкретні обвинувачення, а в неї все зводиться до того, що суддя не такий, прокурор не такий і так далі. За це теж треба відповідати", - сказав Одарич.

Зараз ви читаєте новину «Мер Черкас шокований хамством Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути