пʼятниця, 27 травня 2011 13:46

Мер Черкас буде знимкувати городян та відкривати фотостіну
5

Фото: ФОТО: В'ячеслав РОМОДАН

У Черкасах у "Долині троянд" розпочали монтаж конструкції стіни, на якій до Дня міста розмістяться 4000 тисяч фотозображень жителів Черкас. Стіну зводять з металу та водостійкої ламінованої фанери. Конструкції виготовляли на місцевих заводах "Темп" та "Марель".

Фотостіна виготовлена з довговічних матеріалів. Розміри конструкції складають 2,5 метри у висоту та 30 метрів у довжину. Вона складається з 28 щитів.

"Уже зараз на стіні можна прочитати напис "Ми – Черкаси". Задля цього квадратики на місці букв помітили жовтою фарбою. У майбутньому на них будуть розміщуватися фотоплитки темного забарвлення, на решті – висвітлені фото. Завдяки різним відтінкам фотозображень і досягнемо ефекту напису й контрасту, - розповів мер Черкас Сергій Одарич.

За словами Оксани Поліщук, начальника відділу реклами та дизайну міського середовища МВК, ця конструкція стоятиме не день, не два і не три.

"Вона простоїть досить довгий час. Можливо, кілька років. Зараз продумуємо, як захистити її у зимовий період. Більше того, конструкція буде антивандальна. А скло, з якого виготовлені фотоплитки, майже нереально подряпати чи розбити. Стійке воно й до погодних негараздів".

Нагадаємо, 14 травня стартував унікальний проект "FACEWALL "Ми – Черкаси". Нині уже зібрали близько 2000 фотографій черкасців. Фотографії збиратимуть до 29 травня. Після цього вони будуть розміщені на фотостіні, яка стоятиме в Долині троянд. Відкриття стіни проведуть 4 червня на День міста.

У суботу, 28 травня, з 12-00 усіх бажаючих у парку 50-річчя фотографуватиме особисто мер.

"Цієї суботи працюватиму волонтером-фотографом. Тож, хто бажає отримати фото від мене, чекатиму. Запрошуйте друзів, беріть родичів, дітей, коханих і приходьте у парк 50-річчя", - зазначив Одарич.

Фотопункти діятимуть біля містка Кохання, біля Русалоньки та на центральній галявині парку.

Зараз ви читаєте новину «Мер Черкас буде знимкувати городян та відкривати фотостіну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути