Ексклюзиви
пʼятниця, 30 квітня 2021 14:40

Мендель іде з посади прессекретаря президента

Мендель іде з посади прессекретаря президента
Юлія Мендель після свого призначення обіцяла: "Ми робитимемо брифінги якомога частіше". Фото: Facebook-сторінка.

Юлія Мендель йде з посади прессекретаря президента. Про це в п'ятницю повідомило видання "Бабель" з посиланням на джерела в Офісі президента.

Інформацію підтвердили двоє співрозмовників в ОП. Хто займе її місце — поки що невідомо

Мендель сама написала заяву про звільнення, пише видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 скандалів, які трапилися за два роки президентства Зеленського

У вересні 2019-го "Радіо Свобода" опублікувало відео, на якому прессекретарка президента перешкоджає роботі журналіста Сергія Андрушка. Він намагався поставити запитання Зеленському й тодішньому керівникові Офіса президента Андрієві Богдану. Речниця фізично перешкоджала – відштовхувала журналіста й хапала за мікрофон. Охоронці відтягували журналіста вбік.

Тоді журналістська спільнота закликала до звільнення Мендель за її непрофесійну поведінку. Журналіст Данило Яневський написав на речницю президента заяву в поліцію про скоєння злочину. А журналіст Сергій Грішин приніс із колегами на Банкову повідок, нашийник і намордник.

Того ж місяця на форумі YES Мендель відтягнула кореспондента "Радіо Вільна Європа" Крістофера Міллера від Зеленського, не давши йому поставити запитання.

"Ще раз так буде й ми розійдемося, але зараз я її захищаю. Ну, ми ж усі люди, ми помиляємося. І я жива людина, із помилками, із будь-чим. І вона така ж сама. Тому дівчину в цьому випадку захищатиму", - сказав Зеленський про випадок з Андрушком на пресмарафоні.

Юлія Мендель після свого призначення обіцяла: "Ми робитимемо брифінги якомога частіше. Доноситимемо позицію президента, відповідатимемо на запитання".

Виступала російською мовою на державному телеканалі "Дом". В ефірі заявила про "украинский русский". Користувачі Facebook такі слова речниці президента назвали поширенням "руского міра", яким "аплодують у Москві".

Президент Володимир Зеленський проводив пресконференцію для журналістів торік у травні. Про що говорив, можна прочитати ТУТ

Зараз ви читаєте новину «Мендель іде з посади прессекретаря президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути