Ексклюзиви
середа, 20 травня 2020 15:21

"Однієї каденції не вистачить". Що говорив Зеленський на пресконференції

У середу, 20 травня, президент Володимир Зеленський провів пресконференцію. Це робив удруге.

Автор: president.gov.ua
  На галявині виставили дві великі літери "ЗЕ"
На галявині виставили дві великі літери "ЗЕ"

Журналістів зібрали на галявині біля Маріїнського палацу. Зеленський відповідав на запитання три години.

Учора низці ЗМІ, зокрема і "Газеті по-українськи", відмовили в акредитації. В Офісі президента це пояснили карантинними заходами. Натомість запросили низку проросійських ресурсів.

Що сказав Зеленський

Про агресію Росії на Донбасі

"Щодо "просто припинити стріляти" - це складний процес. Я ніколи не закликав, щоб наша армія не відповідала. Я хотів показати всьому світу, і зараз ми робимо це, що в нас дуже міцна армія, але ми не провокуємо – ми боремося за нашу країну. Якщо по нас стріляють, ми відповідатимемо".

"Мінський формат - пріоритет, але ніхто не скасовує будь-якого іншого формату. Ми готові до будь-якого формату, який може наблизити нас до кінця війни та повернення наших територій".

Про окупований Крим

"Я сказав (на "нормандській зустрічі". - Gazeta.ua) Путіну: я відчуваю, що РФ не хоче обговорювати це питання. Але ми пам'ятаємо, що це наша земля, це наш народ. Прийшов момент, коли цих майданчиків недостатньо для того, щоб говорити про Крим".

Про МВФ

"Банківський закон зараз до мене прийде – мені здається, я не пам'ятаю, чи завтра чи післязавтра. Може, навіть сьогодні, і двері будуть відкриті до тієї допомоги Міжнародного валютного фонду, за яку ми дуже сильно боролися, навіть у Верховній Раді".

Про Верховну Раду

"Доки "Слуга народу" голосуватиме за важливі законопроєкти для країни, банківський закон наразі був дуже важливий, і земельну реформу, й імпічмент президента, і недоторканність, щоб усе, що було написано у програмі президента, втілилося у життя, - я підтримуватиму партію "Слуга народу".

"Щойно вони припинять голосувати, не захочуть, якщо вони лобіюватимуть інтереси, не дай Бог, тієї або іншої комерційної групи впливу, то одразу ж, не думаючи ні про що, я розпускатиму парламент".

Про другий термін

"Для втілення моєї програми не вистачить однієї каденції. Якщо буде велика підтримка народу України, я зможу про це думати".

Автор: Ян Доброносов, facebook.com/yan.dobronosov
  Цього разу Зеленський не говорив понад 14 годин.
Цього разу Зеленський не говорив понад 14 годин.

Про прем'єра

"Мені здається, що Шмигаль - і професійний, і чистий. Я його не знав до своєї політичної кар'єри".

Про генпрокурора

"Щодо пані Венедіктової. Ви питаєте, чому генеральний прокурор раніше не працював у генеральній прокуратурі. Тому що це нова людина. Вона освічена людина, вона практик".

Про Авакова

"З приводу Арсена Борисовича Авакова. Він не є моїм кумом, близьким товаришем. Навпаки, у нього є близькі товариші, з якими я точно не товаришую. Чи потужний він міністр? Так. Чи складна в нас зараз ситуація? Так. Але його сьогоднішня відповідальність - справа Шеремета. І будь ласка, він почав цю справу, він повинен її довести до кінця, результату. Щоб усіх, хто справді вбив Шеремета, було покарано".

Про справу вбивства Катерини Гандзюк

"У нас є відповідь: ми знаємо, хто замовив. Наразі цю справу вже повністю передано до суду, і суд, я впевнений, дасть справедливий вирок"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Смикаються. Немає відповіді, куди рухається країна" - дали характеристику владі Зеленського

Про Порошенка

"Щодо вироку пану Порошенку. Я впевнений, що все це ще попереду. Ви ж бачили й учорашній скандал. Я думаю, вони так керували державою, що на них чекає дуже багато різних пригод і різних вироків. Не хочу про це говорити, тому що це повноваження не мої, а вироки - це суд".

Про плівки Єрмака

"Щодо пана Єрмака, для мене це порожня справа. Я знаю, хто проводив ці записи. Я знаю, для чого. Я знаю, хто шантажував цими записами. Хотів шантажувати мене особисто, щоб я зняв Єрмака. Я знаю, хто це зробив. Не готовий зараз говорити, тому що йде слідство. Хоча я знаю відповідь. Хоч як там слідство не закінчилося б, у мене є відповідь повна".

Про олігархів

"Я не є лобістом їхніх інтересів. Вони не можуть натиснути на мене, щоб поставити ту чи іншу людину на посаду. Мені здається, вони навіть не хочуть, чи бояться, чи розуміють, що немає сенсу в тому, щоб мені це пропонувати.

Я надам повну незалежність Антимонопольному комітету з приводу своїх дій у бік тих чи інших фінансових груп".

20 травня 2019 року Володимир Зеленський склав присягу президента. Тоді він прийшов на площу біля парламенту.

Зараз ви читаєте новину «"Однієї каденції не вистачить". Що говорив Зеленський на пресконференції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути