середа, 24 жовтня 2012 15:52

Мельниченка можуть відпустити, а Кучмі варто остерігатися - політолог

Мельниченка можуть відпустити, а Кучмі варто остерігатися - політолог
Віктор Небоженко ФОТО: politdengi.com.ua

Віктор Янукович або Микола Азаров могли віддати наказ про остаточне використання екс-майора Миколи Мельниченка з метою отримання додаткового компромату проти Юлії Тимошенко.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віктор Небоженко.

"Після виборів Європа знову зверне увагу на конфлікт із ув'язненням Тимошенко. То ж владі потрібні нові докази її кримінальної, злочинної діяльності. Влада має намір їх отримати шляхом зізнання Мельниченка. Саме хтось із чинної влади, може навіть Янукович чи Азаров, і віддали остаточний наказ про безповоротне використання Мельниченка у процесі проти Тимошенко та у якомусь процесі проти Кучми. Вся технологія Мельниченка була спрямована і на Кучму. Тому, швидше за все, загроза виникає і для його спокійного життя. Затримавши Мельниченка, влада отримує компромат на колишнього президента. Він виступить свідком проти когось із них. Окрім цього, також передасть компромат на усіх дійсних політиків", - вважає Небоженко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо це масштабна гра, то він елемент цієї гри — експерт про повернення Мельниченка

Політолог стверджує, що Мельниченко свідомо повернувся в Україну.

"Мельниченко приїхав, бо думав, що з ним нічого не станеться. Він — багаторічна технологія по боротьбі зі опонентами усіх політичних сил, які перебували при владі чи боролися за неї. Тому настав час, коли його нарешті пора використати. Він сам відчув небезпеку своєї непотрібності", - сказав він.

Водночас, на думку Небоженка, Мельниченка незабаром можуть відпустити, як це сталося в Італії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мороз: Мельниченко вже в Україні

"Мельниченко купався у променях слави, піднімав і опускав політиків. Він сам заслужив того, що з ним відбувається. Але, наголошую, це лише затримання, а не арешт. Цілком можливо, що він зараз покаже документи, що він має якийсь імунітет, чи паспорт іншої країни і його випустять як це було в Італії", - резюмував політолог.

Зараз ви читаєте новину «Мельниченка можуть відпустити, а Кучмі варто остерігатися - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути