вівторок, 02 жовтня 2012 12:25

Спецтема: Закон про наклеп

Новий парламент повернеться до "наклепу", дискредитує себе і стане іграшкою у руках президента - Небоженко

Новий парламент повернеться до "наклепу",  дискредитує себе і стане іграшкою у руках президента - Небоженко
Віктор Небоженко вважає, що до "наклепу" ще повернуться. Фото: oplot.info

Політолог Віктор Небоженко вважає, що парламент не збирався приймати закон про "наклеп".

Про це він заявив у коментарі Gazeta.ua.

За словами експерта, цей закон був внесений для відволікання уваги суспільства від більш важливих проблем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Журавський був ладен зробити що завгодно, щоб ще раз не розгнівати Януковича - "нунсівець"

"По-перше, поява таких законопроектів-одноденок — це доказ того, що влада маніпулює суспільною думкою. Під час виборів це означає лише одне — відволікання від фальсифікацій, від нечесних обіцянок. Для цього час від часу потрібно актив суспільства — журналістів, політологів, громадських діячів, - відволікати такими жестами Журавського", - розповів політолог.

Більше того, Журавський зараз дуже зручний для влади, вважає Небоженко.

"Це якась нова версія Чечетова і Єфремова одночасно. Він не випадково з'являється на цьому етапі конфлікту громадськості і держави. Бо держава відчайдушно шукає людей, типу Жириновського. Але знаходить усього лише типу Журавського. Це на жаль, така в Україні проблема", - наголосив експерт.

"Я вже говорив, і кажу, що цей парламент не збирався приймати цей закон, - додав він. - Задача наступного парламенту — дискредитувати себе, як демократичну інституцію, відірватися від підтримки суспільства. От йому дійсно наступний "Журавський" буде нав'язувати закон про наклеп, про державну таємницю, про заборону цікавитись життям корупціонерів, і так далі. Це буде дуже важливо — примусити новий парламент прийняти закон про наклеп. Тільки так можна відвернути від нього суспільство. Тому зараз його ніхто не збирався приймати — це такий спосіб перевірити громадську думку і одночасно відвести порядок денний від серйозних питань. Наприклад, від тяжкої економічної ситуації. І тут Журавський чудово виглядає".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Freedom House розкритикував закон про наклеп

На питання про те, кому потрібно дискредитувати наступну Раду, політолог відповів: "Якщо в нас президентська влада, то жоден президент, навіть той, що живе у Міжгір'ї, не потребує сильного парламенту. А слабкий парламент формується не по людському матеріалу, який там є, а перш за все по його легітимності. Тому фальсифікація, плюс прийняття новим парламентом антидемократичних законів зробить його іграшкою у руках президента".

Зараз ви читаєте новину «Новий парламент повернеться до "наклепу", дискредитує себе і стане іграшкою у руках президента - Небоженко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути