пʼятниця, 16 листопада 2007 10:49

Медведько звільнив кримського прокурора

Генеральний прокурор України Олександр Медведько звільнив Віктора Шемчука з посади заступника Генерального прокурора України – прокурора Автономної Республіки Крим. Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури України.

У наказі генпрокурора сказано, що Шемчук звільнений у зв"язку з обранням народним депутатом України. Звільненню передував рапорт самого кримського прокурора, в якому він просив звільнити його від займаного поста внаслідок переходу на виборну посаду.

Напередодні ЦВК зареєстрував Шемчука як народного депутата від блоку "Наша Україна-Народна самооборона". Після цього в ЗМІ з"явилася інформація, що ряд урядовців, у тому числі і кримський прокурор, незаконно були зареєстровані Центрвиборчкомом, оскільки не склали своїх повноважень. У зв"язку з цим, вчора ЦВК вимушений розповсюдити заяву про те, що законодавством передбачений механізм недопущення сумісності депутатського мандата з іншими видами діяльності, - передає "Новий Регіон".

"За наявності підстав, а саме, якщо народний депутат України впродовж 20 днів після принесення присяги не припинить свою діяльність, несумісну з депутатською діяльністю, голова Верховної Ради має право звернутися з відповідним поданням в суд щодо дострокового припинення його депутатських повноважень", – мовилося в повідомленні.



Зараз ви читаєте новину «Медведько звільнив кримського прокурора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути