понеділок, 25 лютого 2008 09:39

Медведько закрив справу по зятю Черновецького

Генеральний прокурор Олександр Медведько скасував постанови про порушення кримінальної справи за фактом розбійного нападу й у відношенні його учасників, одним із яких був зять мера Києва В"ячеслав Супруненко.

Про це Медведько повідомив в інтерв"ю газеті "Комерсант-Україна".

"Кримінальну справу порушили 18 лютого. Я в цей час перебував за межами України. Справу порушував заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін, після чого вона була спрямована для організації розслідування в прокуратуру Києва. Я особисто вивчив її вчора (21 лютого) і вважаю, що мій заступник прийняв дещо поспішне рішення, порушивши справу щодо Супруненка, Комарницького (Денис Комарницький, лідер фракції блоку Леоніда Черновецького в Київраді) і третьої, невстановленої особи", - сказав він.

"Так, я згоден із тим, що 2 серпня 2005 року було вчинено злочин, розбій, при якому побили людину й заволоділи її портфелем. Але водночас, вивчивши матеріали кримінальної справи – я особисто вивчав їх від першого листика до останнього, – думаю, що достатніх підстав для порушення справи щодо конкретних осіб не було. Тому я виніс постанову про скасування постанови про порушення кримінальної справи у відношенні конкретних осіб і порушенні кримінальної справи за фактом розбійного нападу. Я прийняв таке рішення", - додав Медведько.

При цьому генпрокурор зазначив: "Я знаю, що буде багато шуму, мене будуть критикувати, оскільки певні сили зацікавлені в тому, щоб у справі був не просто підозрюваний, а саме "зять"... А для мене різниці немає – зять це чи не зять".

"Будуть зібрані докази, пред"явлено обвинувачення й обрано запобіжний захід. Сьогодні (22 лютого) ця кримінальна справа була передана в прокуратуру Києва для організації розслідування", - повідомив Медведько.

"Крім того, я направив розгромний лист прокуророві Києва Євгену Блажівському про те, що протягом тривалого часу неодноразово, по-моєму п"ять разів, виносилося рішення Шевченківським районним управлінням міліції про відмову в порушенні цієї кримінальної справи. У цьому ж листі я заявив про необхідність проведення службового розслідування й установив термін: до 21 березня. При цьому зобов"язав ужити заходів до усіх винних осіб, що допустили порушення закону", - додав він.

Коментуючи заяви деяких депутатів про те, що в закритті справи "дуже зацікавлені" у секретаріаті президента і секретаріат поставив перед генпрокурором "конкретну задачу", Медведько відповів:

"Знаєте, одні говорять, що зацікавлений секретаріат, інші – що Партія регіонів, треті – що БЮТ. Я відповідально заявляю, що не реагую на такі речі. Із секретаріату президента до мене по цьому питанню ніхто не звертався".

"Ви запитаєте, чому я особисто вивчив цю кримінальну справу, адже міг би доручити зональному прокурору, що відповідає за Київ, заступнику... Пояснюю: рішення про порушення кримінальної справи було прийнято заступником генерального прокурора, тому дати оцінку цій постанові може тільки генеральний прокурор", - пояснив він.

Зараз ви читаєте новину «Медведько закрив справу по зятю Черновецького». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути