Ексклюзиви
вівторок, 29 жовтня 2013 11:16

Медведєв попереджає: ситуація з оплатою російського газу в Україні - критична

Медведєв попереджає: ситуація з оплатою російського газу в Україні - критична
Дмитро Медведєв. Фото: www.aif.ru

Ситуація з оплатою російського газу Україною є критичною.

Про це заявив прем'єр-міністр Дмитро Медведєв на селекторній нараді про заходи щодо зміцнення платіжної дисципліни в сфері поставок газу

"З боку України вже з'явилися повідомлення, реакція. Вони кажуть, що проблеми з оплатою газу є, але вони не є критичними. Але я вважаю, що проблеми з оплатою є, і вони критичні", - сказав він.

Медведєв підкреслив, що в умовах, що складаються необхідно сконцентруватися на вирішенні внутрішніх завдань .

"Якщо наші партнери не виконують зобов'язання, це відбивається в цілому на ситуації в "Газпромі", тим більше що ми прийняли дійсно складні рішення, що стосуються неіндексацію тарифу, - це мають усвідомлювати наші контрагенти за договорами, я маю на увазі Україну", - сказав російський прем'єр.

Це, за його словами, створює додаткові проблеми.

"Раз це так, то, як ми з вами і домовлялися, треба остаточно визначитися і вже запропонувати інший механізм розрахунку. Якщо це єдиний вихід, який залишається. Тому що, судячи з усього, і навіть судячи з тих висловлювань, які звучать, наші колеги не бачать поки тут особливих проблем. Раз не бачать проблем, значить, платити не збираються. А раз не хочуть платити, значить, будемо переводити на передоплату", - сказав Медведєв.

Раніше глава "Газпрому" Олексій Міллер заявив, що Україна не сплатила за постачання газу за серпень, заборгувавши 882 мільйони доларів.

 

 

Зараз ви читаєте новину «Медведєв попереджає: ситуація з оплатою російського газу в Україні - критична». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

439

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути