Ексклюзиви
вівторок, 06 жовтня 2020 11:08

Медведчуківській компанії не продовжили дозвіл на видобуток золота

Медведчуківській компанії не продовжили дозвіл на видобуток золота
Раніше Медведчук казав, що його дружина лише володіє бізнесом, а керує він. Фото: Instagram

Державна служба геології і надр не продовжила права на видобуток золота в Закарпатській області компанії, часткою у якій володіє дружина голови політради ОПЗЖ Віктора Медведчука Оксана Марченко.

Йдеться про товариство з обмеженою відповідальністю "Мармарош", повідомляє "Радіо Свобода".

Причина - компанія не сплатила збору за продовження дії спецдозволу на користування надрами.

2012 року компанія отримала дозвіл терміном на 4 роки для геологічного вивчення надр. Зокрема дослідно-промислову розробку родовищ поліметалевих руд (у тому числі золота) ділянки "Гаврищук" у Рахівському районі. Це спричинило протести місцевих жителів.

2016-го "Мармарош" вирішило продовжити строк дії дозволу через суд. І Окружний адміністративний суд міста Києва частково задовольнив позов компанії. Суд постановив зобов'язати Державну службу геології та надр продовжити термін на 4 роки, до 6 грудня 2020-го.

Однак спецдозвіл так і залишався недійсним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дружина Медведчука стала власницею російської компанії - ЗМІ

Відповідно до даних Єдиного державного реєстру юридичних осіб, співзасновником "Мармароша" є кіпрська компанія "Леронзор Трейдінг ЛТД".

У своїй декларації Медведчук вказав, що бенефіціарним власником "Леронзор Трейдінг ЛТД" є його дружина Оксана Марченко. Керівником "Мармароша" є В'ячеслав Гук. 2019 року він балотувався в народні депутати по 71-му округу (Закарпатська область) від ОПЗЖ, однак програв.

У коментарі журналістам Гук сказав, що поки що в компанії не вирішили, чи варто продовжувати розробку родовища, і "щось більш-менш відомо буде вже після (місцевих) виборів", які мають відбутися 25 жовтня.

Раніше журналісти повідомляли, що Віктор Медведчук володіє через підконтрольні компанії майже 23 га землі на узбережжі Чорного моря в Болгарії.

Також, із повідомлень ЗМІ, Медведчук з родиною задекларував низку офшорних компаній, на які частково оформлений великий бізнес в Україні, до якого має стосунок Коломойський.

Через низку задекларованих Медведчуком фірм його дружина Оксана Марченко володіє частками в бізнесі одразу в декількох стратегічних галузях, а саме – в енергетичних компаніях: "Львівобленерго", "Прикарпаттяобленерго", "Запоріжжяобленерго"; металургійних заводах: "Дніпроспецсталь" і "Запорізький завод феросплавів"; логістичних компаніях, які входять до системи так званого Одеського перевалочного комплексу, а також у 3 телеканалах: "1+1", "2+2" і "ТЕТ".

Зараз ви читаєте новину «Медведчуківській компанії не продовжили дозвіл на видобуток золота». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути