четвер, 24 вересня 2020 15:04

Дружина Медведчука стала власницею російської компанії - ЗМІ

Дружина Медведчука стала власницею російської компанії - ЗМІ
На початку осені дружина Віктора Медведчука Оксана Марченко, стала власницею будівельної фірми в Росії. Фото: telekritika.ua

Дружина голови політради партії "ОПЗЖ" Віктора Медведчука та кума президента РФ Володимира Путіна, телеведуча Оксана Марченко на початку осені стала власницею будівельної компанії в Росії.

Про це повідомили у програмі "Схеми".

11 вересня 2020-го російська компанія "Юг Энерго", яку контролює Оксана Марченко, стала єдиною власницею компанії "НЗНП Инжиниринг".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На "1+1" сказали, яку частку каналу має дружина Медведчука

"Схеми" повідомляють, що ООО "НЗНП Инжиниринг" зареєстрована в Москві 1 квітня цього року. Її основні напрямки - діяльність у галузі архітектури, інженерні рішення в будівництві, управління проєктами.

"Компанія з серпня 2020-го є членом "Ассоциации проектировщиков Южного округа" (територіальне об'єднання, в яке входить і Ростовська область, де розташувався завод, що належить родині Медведчука-Марченко, - Gazeta.ua)", - йдеться в розслідуванні.

Назва фірми співзвучна з низкою компаній родини, які задіяні у видобутку та переробці нафтопродуктів на території РФ.

Зокрема: "НЗНП Трейд" - компанія, яка видобуває нафту на Гавриківському родовищі, ТД "НЗНП" - компанія, яка продає нафтопродукти, "Югтранс-НЗНП" - компанія-перевізник та АО "НЗНП" (нафтопродукти цього підприємства, попри жорсткі санкції США, накладені на Медведчука 2014-го, постачають у порт Х'юстона для американської корпорації "Exxonmobil", - Gazeta.ua).

Керівником усіх цих нафтових структур компанії (ООО "Юг Энерго", - Gazeta.ua) є Валерій Пак - колишній заступник міністра природних ресурсів Росії та ексочільник Федерального агентства з користування надрами.

Влітку 2018-го "Схеми" повідомляли, що зять Віктора Медведчука Андрій Рюмін теж вирішив зайнятися будівництвом у Росії.

Журналісти "Радіо Свобода" повідомляли, що Віктор Медведчук із родиною задекларував низку офшорних компаній, на які частково оформлений великий бізнес в Україні, до якого має стосунок Коломойський.

Через низку задекларованих Медведчуком фірм, його дружина Оксана Марченко володіє частками в бізнесі одразу в декількох стратегічних галузях, а саме - в енергетичних компаніях "Львівобленерго", "Прикарпаттяобленерго", "Запоріжжяобленерго"; металургійних заводах "Дніпроспецсталь" і "Запорізький завод феросплавів"; логістичних компаніях, які входять у систему так званого Одеського перевалочного комплексу. А також у трьох телеканалах: "1+1", "2+2" і "ТЕТ".

Зараз ви читаєте новину «Дружина Медведчука стала власницею російської компанії - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути