четвер, 18 червня 2020 22:18

Кум Путіна про стосунки з Коломойським: "Це питання бізнесу"

Кум Путіна про стосунки з Коломойським: "Це питання бізнесу"
Медведчук має стосунок до власності телеканалу "1+1", кажуть журналісти.

Голова політради партії ОПЗЖ і кум президента РФ Путіна Віктор Медведчук заявив, що партнерство з олігархом Ігорем Коломойським – це "питання бізнесу".

Так він прокоментував розслідування журналістів, у якому йшлося, що проросійський політик має з олігархом тісні бізнес-зв'язки щонайменше у чотирьох сферах: медіа, енергетиці, нафтовій логістиці та металургії, пише "Радіо Свобода"

На запитання журналіста, чи комфортно вести спільний бізнес з Коломойським, який у 2019-му році називав його зрадником і колаборантом, Медведчук відповів: "Всі питання бізнесу викладені в моїй декларації. Більше ніяких коментарів я не даю. А партнерів в бізнесі дуже багато. Весь бізнес, він регулюється чинним законодавством. Комфортно чи не комфортно – просто так сталося і так є. Питання бізнесу – це питання бізнесу. До чого тут ідеологія? Я, наприклад, пана Коломойського, як ви кажете, мого партнера, востаннє бачив років сім тому. А по телефону розмовляв років шість тому. Але ж це не заважає існуванню бізнесу".

Журналісти встановили, що Медведчук з родиною задекларував низку офшорних компаній, на які частково оформлений великий бізнес в Україні, до якого має стосунок Коломойський.

Через низку задекларованих Медведчуком фірм, його дружина Оксана Марченко володіє частками в бізнесі одразу у декількох стратегічних галузях, а саме – в енергетичних компаніях: "Львівобленерго", "Прикарпаттяобленерго", "Запоріжжяобленерго"; металургійних заводах: "Дніпроспецсталь" і "Запорізький завод феросплавів"; логістичних компаніях, які входять в систему так званого Одеського перевалочного комплексу, а також у трьох телеканалах: "1+1", "2+2" і "ТЕТ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 156 стволів у Шуфрича, 530 картин у Медведчука: статки ОПЗЖ показали в інфографіці

У червні минулого року повідомлялося, що народний депутат, соратник Медведчука Тарас Козак купив телеканал ZIK. Тепер нардеп є офіційним власником 3 медіа, раніше він купив "112 Україна" і NewsOne. Ці телеканали називають ресурсами Медведчука.

Зараз ви читаєте новину «Кум Путіна про стосунки з Коломойським: "Це питання бізнесу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути