Ексклюзиви
вівторок, 19 жовтня 2021 17:10

Медведчука перевіряють на причетність до постачання дизпалива з РФ за заниженими цінами

Медведчука перевіряють на причетність до постачання дизпалива з РФ за заниженими цінами
ДБР перевіряє також можливу причетність посадовців до постачання дизелю за зниженими цінами. Фото: dbr.gov.ua

Державне бюро розслідувань перевіряє інформацію про постачання структурами, наближеними до нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука, дизельного палива з РФ до України за заниженими цінами.

На початку жовтня до одного з терміналів Миколаївського морського порту прибуло іноземне судно під прапором Панами, повідомили у пресслужбі ДБР. Через декілька днів цей термінал прийняв інше іноземне судно під прапором однієї з країн ЄС.

"За документами судна доставили на адресу українського товариства з обмеженою відповідальністю, що пов'язують із нардепом, нафтопродукти вагою понад 30 тис. тонн кожне. Задекларована постачальниками ціна була майже удвічі нижча за ринкову, що дало змогу ділкам мінімізувати сплату обов'язкових митних платежів на мільйони гривень", - йдеться у повідомленні.

Слідство встановило, що ці судна за останній рік заходили у порти Росії, а товар має російське походження. Працівники територіального управління ДБР Миколаєва оглянули затримані судна та заявлений до розмитнення товар і відібрали зразки палива, щоб перевірити заявлену якість та відповідність коду української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності.

ДБР перевіряє також можливу причетність посадовців до постачання дизелю за зниженими цінами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медведчук відреагував на умову обміну від Зеленського

12 жовтня суд відправив Медведчука під цілодобовий домашній арешт до 7 грудня.

8 жовтня Медведчуку оголосили нову підозру у державній зраді та сприянні діяльності терористичної організації. Упродовж 2015 року за постачання вугілля з ОРДЛО бойовикам перерахували щонайменше 200 млн грн, за версією слідства.

11 травня цього року Медведчук уже отримав підозру. Його з соратником Тарасом Козаком вважають причетними до трьох епізодів: замах на розкрадання природних ресурсів України, передання секретної інформації про ЗСУ й організація підривної діяльності. Від 13 травня Медведчук перебуває під цілодобовим домашнім арештом.

Зараз ви читаєте новину «Медведчука перевіряють на причетність до постачання дизпалива з РФ за заниженими цінами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути