четвер, 20 липня 2017 11:26

Медведчук правильно використовує кумівство - він повернув 404 людини - Рабінович

Медведчук правильно використовує кумівство - він повернув 404 людини - Рабінович
ЛІдер партії "За життя" Вадим Рабінович сказав, що українці мають кланятись і дякувати ВІктору Медведчуку

Незважаючи на заборону в'їзду в Росію, завдяки допомозі Віктора Медведчука народний депутат України Вадим Рабінович зміг отримати одноразовий пропуск і зустрівся у Володимирі з засудженим в РФ українцем Миколою Карпюком. Про це Рабінович розповів в ефірі NewsOne.

За словами нардепа, з "патріотів" зустрітися з Карпюком йому не допоміг ніхто.

"У нас всі патріоти. Обкрадати країну - патріоти, кричати - патріоти, щось зробити - не патріоти. Сьогодні за гратами сидять реально українські патріоти. І єдина людина, яка допомогла мені зрушити брилу цю - Віктор Медведчук. Я зараз дуже багато знаю про ситуації з полоненими і можу вам сказати, що дві людини єдині в країні, які щось зробили реальне для звільнення полонених - це глава СБУ Грицак і Віктор Медведчук. Саме Медведчук причетний до того, що 404 українських людини, патріота (я не скажу хто там патріот - ми всі патріоти своєї країни), 404 душі він повернув сюди. І ось я хочу зараз сказати тим, від кого вічно чую: "Медведчук не такий, не такий". Ви, паразити, одну людину витягніть. Одну. Або врятуйте хоча б в своїй країні", - заявив нардеп.

Микола Карпюк під час зустрічі попросив передати українцям такі слова: "Ненависть, агресія, злість - це не в характері, це не в архетипі українця. Архетип українця - це любов, добро, взаємоповага. Повага до чужої думки. Українці завжди були толерантними щодо інакомислячих. Шанували думку тих людей, які мають свою власну думку. Навіть якщо вони їм не подобалося. Тільки таким чином можна будувати державу. А на ненависті і агресії нічого не побудуєш. Людина приходить в цей світ, для того, щоб творити. Любов, добро, правда - це інструменти творчості. А ненависть, агресія, злість - це інструменти руйнування".

Рабінович нагадав, що згідно з Біблією, людина, яка рятує одну душу - рятує світ.

"Ось 404 світи Медведчук врятував. 404! Так кланяйтесь в ніжки і скажіть "спасибі". Мені розповідають, що у нього кум Путін. Що я можу сказати? Дуже важливо, коли у тебе хороший кум, використовувати його для користі своєї країни. Медведчук, я вважаю, правильно використовує своє кумівство, якщо ми можемо отримати 404 людини. А ось ці "патріоти", що на нього гавкають - вони нічого зробити не можуть. Тому ще раз скажу: я вважаю, що він зробив більше в 100 разів, ніж вони всі, і "шана йому велика"! Я повернувся з Володимира з чітким розумінням одного: нам потрібен місток, і цей міст сьогодні - Медведчук. Якщо ще він мені допоможе витягнути до кінця Миколу, то я не знаю, я вже говорив, що я свічку піду поставлю", - пообіцяв народний обранець.

Рабінович також повідомив, що за три роки в ув'язненні Миколі Карпюку ніхто з "патріотів" жодного разу не передав передачі і не написав слів підтримки.

"За три роки, що він там сидить, людині листи не передали. Де підтримка? Де та країна, за яку він боровся? Тому байки не треба мені розповідати. Я підбив свій підсумок. Я вважаю, що треба витягнути всіх. Війна закінчується тоді, коли ми витягнемо всіх хлопців, всіх дівчат, які там знаходяться. А те, що вони з різних полюсів, або хтось говорить більше українською або "розуміє" інакше, так це не наша справа. Це одна сім'я українська, велика родина, і досить паразитам розділяти її на частини. Досить вже!" - емоційно закликав Рабінович.

Відповідаючи на уточнююче запитання ведучого, депутат також пояснив, що, незважаючи на заборону російської влади, йому вдалося побувати на території РФ і зустрітися з Карпюком.

"Медведчука ви самі запитаєте, кого він попросив. Але його участь виявилася вирішальною. Тому що два роки я йшов іншими каналами, і всі вони мені "допомагали", всі "робили", і - не порушувався з місця. Тому що всі патріоти більше язиком", - заявив Рабінович.

Нардеп заявив, що сам особисто активно займається своїм другом Миколою Карпюком.

"І буду знову звертатися, куди можу. У тому числі знову до Медведчука і ще до інших людей, якщо не вистачить Медведчука. Але поки на зустрічі його вистачило", - підсумував Вадим Рабінович.

Нагадаємо, раніше лідер "Українського вибору" Віктор Медведчук в інтерв'ю Financial Times заявляв про те, що його дружба з президентом РФ допомагає Україні.

Зараз ви читаєте новину «Медведчук правильно використовує кумівство - він повернув 404 людини - Рабінович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути