Ексклюзиви
середа, 28 лютого 2018 19:22

Медведчук - найефективніший парламентер в питанні обміну полоненими - Порошенко

Медведчук - найефективніший парламентер в питанні обміну полоненими - Порошенко
Порошенко визнав Медведчука найефективнішим парламентарем. Фото: "АиФ-Украина"

Київ намагався використовувати різні канали комунікації для вирішення проблеми обміну полоненими, але найефективнішим переговірником в цьому питанні виявився Віктор Медведчук, заявив сьогодні під час прес-конференції президент України Петро Порошенко.

"Ми намагалися використовувати різні канали комунікації. Починаючи від військових і закінчуючи церквою. Я повинен визнати, що найбільш ефективним виявився Віктор Медведчук. Знаєте, чому? Тому що рішення про звільнення приймає безпосередньо Путін. Ні церква, ні його ці "проксіс" на окупованих територіях", - зазначив глава держави.

"Я буду працювати з ким завгодно, хто ефективно зможе повернути хоча б одного українського заручника додому ... Будемо вести переговори з будь-ким, хто поверне хлопців додому ... Я буду шукати всі канали комунікації", - сказав Порошенко.

Також він зазначив, що зараз з Росією ведуться переговори по новому обміну полоненими, який може відбутися до кінця тижня.

"Я планую, що нам вдасться повернути до кінця тижня - можливо, навіть до п'ятниці", - уточнив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ахметов, Фірташ, де вони всі зараз?" - що сказав Порошенко журналістам

Нагадаємо, процес обміну полоненими зрушив з мертвої точки після того, як 15 листопада Віктор Медведчук звернувся до Володимира Путіна з проханням посприяти обміну за формулою "306 на 74". У той же день президент Росії провів телефонну розмову з представниками непідконтрольних Києву територій, які підтвердили свою готовність до обміну.

25 грудня в Даниловому монастирі відбулася зустріч Віктора Медведчука, патріарха Кирила і керівників самопроголошених республік Донбасу, на якій були узгоджені остаточні домовленості щодо обміну полоненими, відбулися 27 грудня 2017 року.

Віктор Медведчук, спецпредставник з питань гуманітарного характеру в Тристоронньої контактній групі, займається обміном полоненими з грудня 2014 року. Завдяки йому були звільнені 479 осіб - військові і цивільні особи. Також за його участю вдалося повернути в Україну засуджених у РФ Юрія Солошенка, Геннадія Афанасьєва і Надію Савченко.

Зараз ви читаєте новину «Медведчук - найефективніший парламентер в питанні обміну полоненими - Порошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути