Ексклюзиви
вівторок, 04 вересня 2018 15:30

Медведчук - майбутній перший віце-прем'єр, який курує відновлення Донбасу - Небоженко

Медведчук - майбутній перший віце-прем'єр, який курує відновлення Донбасу - Небоженко
Політолог Віктор Небоженко вважає, що Медведчуку необхідна реальна виконавча влада і вплив на нацбезпеку, війну з Росією та економіку України. Фото: Деловая столица

Інформація, яка з'явилась у ЗМІ про нібито конфронтацію Віктора Медведчука і прем'єра Гройсмана - важлива ознака зростаючої політичної боротьби у вищому ешелоні влади, вважає політолог Віктор Небоженко. А значить, напруження політичної боротьби почнеться до Нового року незалежно від розгортається президентської виборчої кампанії, прогнозує політолог.

На його думку, прогнози експертів про прагнення Медведчука отримати посаду і законодавчої або виконавчої влади, помилкові.

"Багато говорять про прагнення Медведчука зайняти пост президента або голови Верховної Ради. Не вірте. Він розумніший. Йому потрібна реальна виконавча влада і вплив на нацбезпеку, війну з Росією та економіку України", - вважає Небоженко.

За словами політолога, Медведчук може легко пробитися в парламент, але це не його мета і рівень.

"Його цікавить, за великим рахунком, вся українська виконавча влада. Ймовірно, Медведчук - майбутній перший віце-прем'єр, який курирує "відновлення" Донбасу... Медведчуку не потрібен весь Кабмін. Він його і не потягне. Медведчуку потрібен Донбас. Тому Медведчук, крім інтересу до президентських виборів, багато уваги приділяє нинішньому і майбутньому Кабміну України після нових парламентських виборів", - пояснив Небоженко.

Очевидно, що Гройсман, спираючись на "Народний Фронт" Яценюка - Авакова - Турчинова, зробить все, щоб не пустити Медведчука у виконавчу владу, вважає експерт.

"Він і так страждає від "смотрящих" і лобістів Порошенка в Кабміні, а тепер ще й Медведчук зі своїм апетитом. Ось де криється конфлікт Медведчука і Гройсмана", - пояснив Небоженко.

Що стосується президента Порошенка, то він, впевнений політолог, буде діяти звично по схемі: стравити всіх з усіма і використовувати їх у своїх інтересах.

"Для Порошенка пара Гройсман-Аваков - це найбільша перешкода у використанні адмінресурсу у виборчій кампанії. Якщо йому не вдасться позбутися від обох до початку виборів, то він явно не проходить до другого туру. Тому Порошенко підтримує Медведчука у його боротьбі з прем'єр-міністром Гройсманом. Точно так, як він травив самовпевненого Саакашвілі з Яценюком і потім з Коломойським. За цією логікою скоро можна прогнозувати виникнення конфлікту Медведчука і Авакова. В результаті політичні інтриги і чорний піар проти Авакова виникнуть набагато раніше, ніж він думає, а крісло під прем'єр-міністром Гройсманом захитається вже до Нового Року", - вважає Віктор Небоженко.

Зараз ви читаєте новину «Медведчук - майбутній перший віце-прем'єр, який курує відновлення Донбасу - Небоженко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути