четвер, 12 вересня 2013 12:00

Марков вважає, що слідчі підробили бюлетені на його дільниці - заява у прокуратурі

Марков вважає, що слідчі підробили бюлетені на його дільниці - заява у прокуратурі
Ігор Марков. Фото: uanews.odessa.ua

Генеральна прокуратура України розпочала розслідування можливого факту підробки слідчими МВС виборчої документації одномандатного виборчого округу №133 за заявою народного депутата України Ігоря Маркова.

Про це сьогодні заявив під час дебатів у Вищому адміністративному суді України представник Маркова Олександр Казарновський.

"Наскільки мені відомо, заявe вже прийнято в слідчий відділ Генпрокуратури. По ньому вже почато розслідування", - сказав Казарновский.

Він переконаний, що слідчі навмисно вносили позначки в бюлетені, аби зробити їх недійсними і дискредитувати Маркова.

Нагадаємо, міліція виявила факти фальсифікації голосування на виборах до Верховної Ради в окрузі № 133 у Київському районі Одеси, де був визнаний переможцем самовисуванець Ігор Марков.

Сьогодні 12 вересня Вищий адміністративний суд України визнав неможливим достовірно встановити результати виборів до Верховної Ради у 133-му окрузі в Одеській області. А також визнав відсутніми статус і повноваження народного депутата у Ігоря Маркова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Членів партії Кармазіна виганяють з роботи через вияв фальсифікацій

Марков виграв парламентські вибори в окрузі №133 в Одесі. Він набрав 26,6 % голосів виборців за результатами підрахунку 100 % оброблених протоколів дільничних комісій. Найближчий його суперник, кандидат від ПР Олексій Гончаренко , набрав 20,46 % голосів.

16 липня працівники центрального апарату Міністерства внутрішніх справ вилучили всю документацію з виборів у Київському районі міста Одеси. Головне слідче управління МВС спільно з фахівцями Державного науково-дослідного експертного центру МВС та Секретаріату ЦВК провели перевірку цих матеріалів.

29 серпня в ЦВК направили висновок, згідно з яким, за словами Гончаренка, "було виявлено 6038 сфальшованих на користь кандидата Маркова бюлетенів або майже 30% від загального числа голосів, визнаних як віддані за Ігоря Маркова".

Зараз ви читаєте новину «Марков вважає, що слідчі підробили бюлетені на його дільниці - заява у прокуратурі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути