середа, 11 вересня 2013 10:21

З подачі Кузьміна Рада юстиції не стала звільняти суддю Верховного суду

З подачі Кузьміна Рада юстиції не стала звільняти суддю Верховного суду
Віктор Кривенко. Фото: www.judges.org.ua

Вища рада юстиції (ВРЮ) відмовилась звільнити Віктора Кривенка з посади заступника голови Верховного суду. Члени ВРЮ не угледіли порушення присяги в тому, що вісім років тому з'їзд Ради суддів під головуванням Кривенка нібито порушив регламент при обранні суддів Конституційного суду.

Про це у середу повідомляє видання "Комерсант-Україна".

Пропозицію про звільнення Кривенка після перевірки вніс перший заступник генпрокурора, член ВРЮ Ренат Кузьмін, а ініціював перевірку народний депутат VI скликання, "регіонал" Владислав Забарський. Відповідне звернення про порушення суддівської присяги Кривенком він подав ще в 2010 році.

На вчорашньому засіданні ВРЮ Кузьмін був відсутній, його доповідь зачитала член ради Лідія Ізовітова. У звіті зазначається, що вина Кривенка полягала в тому, що під час головування на з'їзді Ради суддів у 2005 році він порушив регламент при обранні В'ячеслава Джуня суддею Конституційного суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція і більшість не зацікавлені в проведенні виборів у Києві - Рибак

"У бюлетені біля імені Джуня стояло інше по батькові, крім того, на голосуванні він набрав 177 голосів, у той час як за регламентом необхідно отримати як мінімум половину голосів делегатів, а це 261 голос. Було проведено повторне голосування, В'ячеслав Джунь набрав тільки 258 голосів, але ці результати були затверджені", - повідомила Ізовітова.

Кривенко, виступаючи перед членами ВРЮ, підтвердив висновки звіту.

"Все було саме так, як сказано у звіті. Я був головуючим на з'їзді Ради суддів вісім років тому. Але за бюлетені відповідав не я, а лічильна комісія. Всі інші питання я ставив на голосування і порушення присяги не допускав", - запевнив він присутніх.

ВРЮ після нетривалого обговорення в закритому режимі вирішила відхилити пропозицію про звільнення судді.

"Рішення було прийнято одноголосно. Ми вважаємо, що в діях Віктора Кривенка немає порушення присяги судді. По-перше, він головував на з'їзді, а це не суддівська діяльність, по-друге, рішення в даному випадку приймав колегіально Рада суддів. Я думаю, що це пропозиція була внесена на якихось інших підставах, а не у зв'язку з тим, що суддя порушив присягу", - повідомив виданню член ВРЮ Сергій Сафулько.

Зараз ви читаєте новину «З подачі Кузьміна Рада юстиції не стала звільняти суддю Верховного суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути