понеділок, 16 грудня 2019 16:53

Макрон поїде до Москви на військовий парад

Макрон поїде до Москви на військовий парад
Макрон збирається на парад Перемоги до Москви. Фото: kp.ua

Президент Франції Еммануель Макрон відвідає військовий парад до Дня Перемоги 9 травня 2020 року в Москві.

Про це "Эху Москвы" повідомила амбасадор Франції в РФ Сільві Берманн, пише ТСН.

"Президент (Макрон) сказав, що він буде присутній 9 травня на День Перемоги в Москві. Він дав позитивну відповідь. Не все і не завжди було легко. Але ж це величезна країна. Важливо бачити її, не обмежуючись Москвою і Санкт-Петербургом. Дуже важливі культурні питання. Це справжня історія любові між Росією і Францією. Крім того, відносини в науковій сфері. Так що, я вважаю, що мені вдалося підтримувати відносини як мінімум дружні і основані на взаємній повазі", - сказала Берманн.

Раніше боротьба Макрона на виборах президента Франції проти чітко проросійської Марії Ле-Пен давала ілюзію, ніби Макрон захищатиме Україну, як і його попередник. Проте, ці надії швидко розвіялися.

Журналісти "Росія-24" у репортажі з економічного форуму в Санкт-Петербурзі яскраво описують спілкування Путіна з французьким гостем: "Настрій у всіх непоганий. Між тим, коли були зроблені ці кадри і моментом, коли президенти прийшли на переговори за участю делегацій, минуло мінімум 15 хвилин. І судячи з усього, Путін і Макрон цей час розмовляли віч-на-віч".

Саме зустрічі з Путіним наодинці - найбільш небезпечні, так вважають чимало експертів. Він, зазначає Віталій Портніков, досвідчений чекіст, зокрема і майже все життя намагався вербувати або залякати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зустріч Зеленського і Путіна перервав Макрон: у Кремлі розповіли деталі

"Після зустрічі з Путіним Віктор Янукович погодився загальмувати європейську інтеграцію України, після зустрічі з Путіним президент Вірменії Серж Саргсян відмовився від європейської інтеграції Вірменії, він відмовився від Угоди про асоціацію, він погодився з підписанням Угоди про вступ Вірменії до Євразійського економічного союзу, про що навіть і думки не було до цієї зустрічі", - сказав Портніков.

Макрон після зустрічі з Путіним наодинці риторику теж змінив. Дружність Макрона збіглася з погромами і французькою кризою під кодовою назвою "жовті жилети", рух яких багато разів пов'язували з росіянами. А донька прессекретаря Путіна Ліза Пєскова взагалі відкрито фотографувалася серед протестантів.

Влада Франції скасувала пенсійну реформу, через яку в країні почалися масові страйки. Верховний комісар по пенсіях Жан-Поль Делева подав у відставку.

Зараз ви читаєте новину «Макрон поїде до Москви на військовий парад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути