вівторок, 24 грудня 2013 22:51

"Майдан" повинен сформатувати політиків під свої інтереси - Луценко

"Майдан" повинен сформатувати політиків під свої інтереси - Луценко
Юрій Луценко Фото: thekievtimes.ua

Народне об'єднання "Майдан" повинно сформатувати під свої інтереси опозиційних політиків. Так вважає лідер об'єднання "Третя українська республіка" Юрій Луценко. Про це він заявив сьогодні журналістам у Львові.

"Майдан" повинен сформатувати під свої інтереси опозиційних політиків. Вони повинні почути вимоги суспільства. Ми повинні почути не тільки розуміння проти кого ми - звичайно, проти Януковича, мафії і Митного союзу, але і за що ми. Опозиція повинна дати план реформ, команду реформ і єдиного кандидата в президенти", - сказав Луценко.

За його словами, це одна з 4 цілей майдану. Крім того, цю організацію створювали для захисту учасників акцій протесту, розширення зони протесту на схід і підготовка реальної страйку.

Луценко підкреслив, що революційним шляхом позбавлення влади Віктора Януковича може стати реальний страйк, який потрібно розпочати після різдвяних свят.

"Уже в січні, після свят, організувати реальний страйк, а не маніфестації вихідного дня... Від понеділка і до неділі - переможний страйк, який заблокує влада на всіх автодорогах, на всіх площах, в урядовому кварталі і по всій країні. Тоді влада буде змушена визнати, що вона вже не влада", - вважає Луценко.

Інший шлях, сказав політик, - участь у президентських виборах, які, за його словами, будуть не виборами, а війною.

"У нас не буде ні чесного підрахунку голосів, ні чесного ЦВК, ні чесного закону", - підкреслив він.

Політик вважає, що для перемоги потрібно "захоплювати не площі, а уми" планом нової європейської України.

"Знаю, що люди хотіли б простіше, але все просте - порожнє, а все складне - можливе. Ця боротьба надовго і кожен повинен щось покласти на вівтар. Ми повинні відвоювати Україну, заслужити Україну", - заявив Луценко.

Зараз ви читаєте новину «"Майдан" повинен сформатувати політиків під свої інтереси - Луценко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

52

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути