Ексклюзиви
понеділок, 02 листопада 2020 21:22

"Майбах" з ОПЗЖ і відставка КС: Зеленський з'явився у вечірньому телеефірі

"Майбах" з ОПЗЖ і відставка КС: Зеленський з'явився у вечірньому телеефірі
Президента, державу випробовують, яка буде реакція, каже Зеленський.

Президент Володимир Зеленський назвав партію "За майбутнє", представником якої є бізнес-партнер олігарха Ігоря Коломойського, нардеп Ігор Палиця, "Майбахом". Про це заявив в ефірі ICTV у понеділок ввечері, говорячи про ситуацію навколо Конституційного суду.

"Сьогодні роботу Конституційного суду я оцінюю як ураган. І ми говоримо про наслідки цього урагану. Моє рішення було невипадковим через законодавчі ініціативи боротися саме з ураганом.

Пам'ятаємо 19-ий рік, коли Конституційний суд скасував кримінальну відповідальність за незаконне збагачення. Потім у парламенті його відновлювали. Зараз знову такий неочікуваний сюрприз, який спрямований проти держави Україна. Упевнений, що багато людей за цим стоїть. Бачимо відкрито через звернення до Конституційного суду, які це партії. Це представники ОПЗЖ і "Майбах", - сказав він.

"Кого?", - перепитав ведучий.

"За майбутнє". Вибачте, такий є сленг у Верховній Раді. У кожного з них є "Мерседес", це правда", - уточнив Зеленський.

Президент заявив, що сьогодні КС міг скасувати земельну реформу.

"Вони побоялись і людей, які прийшли до них. І коли ми знали, що у вівторок має бути засідання з приводу неконституційності закону про українську мову. Ми розуміємо, що це ризик. Це небезпека для держави. Я розумів, що вони це зроблять. Це перший крок був - те, що вони винесли таке рішення. Вони випробовують державу, президента, яка буде реакція, а що буде далі після цього рішення.

Вони анулювали роботу НАЗК. НАЗК можно просто закривати. Далі вони піднімають питання Вищого антикорупційного суду. Я впевнений, що вони тепер через моє рішення і через законопроєкт, це як Дамоклів меч буде висіти над ними. І вони не скасують ні земельну реформу, ні закон про українську мову, ні закон про ВАКС", - заявив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський звернувся до фракції. У ЗМІ потрапив аудіозапис

Президент заявив, що найкращим виходом із ситуації є добровільна відставка суддів КС.

"Найліберальніший вихід - якщо судді бачать довіру людей, реакцію президента, парламентаріїв, бачать реакцію найголовніше суспільства і наших західних партнерів - вони мають зробити висновки і піти у відставку", - сказав він.

На запитання щодо можливого розпуску парламенту Зеленський відповів:

"Якщо я побачу що немає підтримки у Верховній Раді, а перш за все у "Слуг народу", тому що вони ж нові, вони завдяки мені стали депутатами і підтримки суспільства. Якщо ми підемо в розріз ми будемо виходити з цього кута навіть таким шляхом".

Коли Зеленського попросили назвати прізвища людей, які стоять за рішенням КС, він сказав:

"Не маю права говорити сьогодні ці прізвища, тому що під цим повинні бути реальні докази. І це питання до правоохоронних органів. До речі, які вже цим питанням займаються".

Також Зеленський згадав про позбавленого статусу президента Януковича:

"Щодо конституційності цього законопроєкту. Я згадав про втечу Януковича. А де було написано в Конституції, що позбавляється президент своїх повноважень через втечу? Немає. Рішення прийняли, мало того – оголосили вибори, і правильно зробили. Я підтримую, ми всі тоді біля екранів телевізорів сиділи і підтримували. І більшість депутатів підтримали. Тому що це правильне рішення, воно захищає державу, суспільство. Зараз відбувається те ж саме".

Минулого тижня стало відомо, що Конституційний суд визнав неконституційною статтю, яка передбачає покарання за невірогідне декларування.

Через це президент Володимир Зеленський скликав засідання РНБО, йшлося про загрози національній безпеці.

Проти голови КС Олександра Тупицького ДБР відкрило кримінальне провадження, інкримінують державну зраду.

Президент вніс до Верховної Ради законопроєкт, яким пропонує припинити повноваження суддів Конституційного суду.

Зараз ви читаєте новину «"Майбах" з ОПЗЖ і відставка КС: Зеленський з'явився у вечірньому телеефірі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути