Ексклюзиви
неділя, 29 квітня 2012 09:38

"Людьми, які беруть чи дають хабарі, управляти простіше"

"Людьми, які беруть чи дають хабарі, управляти простіше"
Більшість із тих, хто затверджує антикорупційні програми, насправді зацікавлені в тому, щоб вони не працювали, вважає Лариса Денисенко Фото: life.pravda.com.ua

Можливість отримувати матеріальну допомогу в нас законодавчо закріплена для держслужбовців будь-якого рівня. Якщо людина має совість, відмовляється, якщо ні — бере. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловила письменниця та адвокат Лариса Денисенко.

"Але навіть коли хтось відмовився, виділені з бюджету гроші все одно потрапляють до тієї самої когорти людей. Бо в резервний фонд уряду їх не переводять", - додала вона.

Призначений недавно міністр фінансів Юрій Колобов задекларував понад 1,5 мільйони гривень доходів за минулий рік. З цієї суми 1 249 768 гривень становить зарплата, 54 298 - дивіденди й відсотки. При цьому міністр отримав матеріальну допомогу від держави 78 223 гривень.

"Фонд матеріальної допомоги потрібен. Але не можна давати людям, у яких і так великі зарплати, можливість їх щорічно збільшувати. У деклараціях про доходи знаходять купу невідповідностей. Але до відповідальності не притягнули нікого, окрім двох політиків - Тимошенко й Луценка. Якщо зважати на масштаб корумпованості чиновництва, покарання колишніх глави уряду й міністра виглядає як пародія", - підкреслила письменниця.

"Більшість із тих, хто затверджує антикорупційні програми, насправді зацікавлені в тому, щоб вони не працювали. Людьми, які беруть чи дають хабарі, управляти простіше", - зазначила Денисенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністр фінансів-мільйонер набрав матеріальної допомоги на 80 тисяч грн

Письменниця наголосила, що у Європі чиновник зазвичай не шукає способів оминути закон.

"Бо має робочі й людські постулати, яких не порушує. Фраза "європейські цінності" там не порожній звук. У нас же в доповідях постійно ці слова кажуть, не розуміючи, що це - не абстракція. Що ці цінності треба впустити в душу. Не маєш душі - пускай у розум. Але цього не стається", - зауважила адвокат.

Про другу хвилю економічної кризи в Україні та зізнання письменника Януша Вишневського читайте у журналі "Країна" № 16 (119) за 26 квітня 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «"Людьми, які беруть чи дають хабарі, управляти простіше"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути