Ексклюзиви
середа, 11 травня 2011 23:13

Людина президента вважає, що львівські сутички можуть повторитися будь-де в Україні

Людина президента вважає, що львівські сутички можуть повторитися будь-де в Україні

Львівські події 9 травня можуть відбутися в будь-якому куточку України, якщо люди не навчаться поважати думку один одного.

Про це в ефірі 5 каналу повідомив представник президента у Верховній Раді Юрій Мірошніченко, коментуючи події 9 травня у Львові.

"Мені здається, що нам треба працювати на підвищення політичної культури, толерантності. Одна з основних ознак цивілізованості - це терпимість, толерантність. У Франції з Німеччиною теж були складні взаємини. Пам'ятаєте: Ельзас, Лотарингія. Потім це переросло у союз вугілля і сталі, а згодом у ЄС. Точки напруги можуть бути точками консолідації, єднання", - наголосив нардеп.

Також Мірошніченко скептично ставиться до заяв окремих політиків, що зіткнення у Львові були зрежисовані у Кремлі.

"Легше за все перекидати відповідальність на когось. Але це ми не чуємо одне одного, вважаємо, що тільки наша думка правильна. Поки ми не навчимося поважати точку зору інших, такі випадки траплятимуться чи то в Криму, чи то у Львові, чи ще десь", - зазначив "регіонал".

Відхрестився Мірошніченко і від звинувачень опозиції у тому, що сутички спровокувала влада.

"Не прапор став причиною того, що сталося, і не ухвалення цього закону, адже прапор є лише предметом, а емоції, породжувані нетерпимістю. Якщо ми не поважатимемо один одного, то вони виникатимуть у такій формі", - переконаний нардеп.

Мірошніченко також прокоментував вимогу Луганської облради заборонити діяльність ВО Свобода:

"Депутати Луганської облради мають право на свою точку зору, але робити з цього політику і намагатися якимось чином роздмухувати цей конфлікт... Цього не має бути. Президент цього не допустить. Це треба припинити. Ми повинні не підливати масла у вогонь. Там, де йшлося про порушення закону, треба знайти, і щоб вони понесли покарання. Щоб ми поставили крапку раз і назавжди. Не можна цього роздмухувати, бо буде ланцюгова реакція по всій Україні. На майбутнє ми маємо дуже і дуже зважено ставитись до таких речей", - додав "регіонал".

Нагадаємо, що 9 травня в День перемоги у Львові трапилось декілька сутичок, під час однієї із яких активіст  отримав поранення у ногу від вистрілу з пневматичної зброї. Як заявив депутат Львівської міськради від ВО "Свобода" Юрій Михальчишин цілилися в нього, однак не попали, бо "руки криві".

Зараз ви читаєте новину «Людина президента вважає, що львівські сутички можуть повторитися будь-де в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути