вівторок, 10 травня 2011 16:22

"Львівські події" на День Перемоги можуть повторитися - експерт

"Львівські події"  на День Перемоги можуть повторитися - експерт

Сутички у Львові на День Перемоги - це провокація центральної влади та партії "Свобода".

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав директор соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко.

"Місцеві і не підозрювали, що вони тут зроблять. "Свободі" ж вже недостатньо телекартинки на українських телеканалах. Цій партії потрібні дії, які б підтверджували їхню радикальну спрямованість", - підкреслив політолог.

Крім того, на думку експерта, до львівських події причетний Кремль.

"Ця провокація звісно пройшла не без інтересу Кремля, якому зараз дуже необхідний матеріал та докази шкідливості українців, які мучать стариків і показують, які погані українські націоналісти. Російськими телеканалами прокотилася нова хвиля ненависті стосовно України", - зазначив Небоженко.

При цьому експерт звернув увагу, що влада 20 років не допускала подібних провокацій.

"Львів дуже зручний майданчик для провокацій і дуже легко там збурити натовп. Однак напротязі 20 років подібних провокацій не було і тільки зараз, після того, як регіональні політики прийшли до влади на хвилі соціально-політичної стабільності пішли такі неприємні провокації", - підкреслив політолог

Говорячи про можливі наслідки подій Віктор Небоженко зазначив: "Та все що завгодно може бути. Наприклад войовничий президент Росії Дмитро Медведєв може заявити про введення військ до Луганська та Донецька, щоб захистити російськомовне населення від жорстоких гальцьких націоналістів".

Експерт також переконаний, що губернатора Михайла Цимбалюка не буде відправлено у відставку за результатами львівських подій

"Янукович його не відпустить, бо зрозумів, що його пасивність тільки використовують і він не захоче більше гратися у такі ігри", - зазначив Небоженко.

Водночас політолог не виключає, що львівські події можуть повторитися.

"Ті хто організували ці провокації зрозуміли одне: їх треба продовжувати. Чим більше буде нестабільності в країні, тим легше буде нею керувати...Швидше за все буде продовження серії і вже де-небудь у Києві з більш серйозними наслідками", - резюмував Віктор Небоженко.

Напередодні у Львові відбулися сутички між представниками патріотичних сил і представниками партій КПУ, "Родіна", "Русское единство", ветеранами війни. Під час однієї із сутичок  з травматичної зброї було поранено помічника депутата Львівської міськради Олега Ковпака.

Зараз ви читаєте новину «"Львівські події" на День Перемоги можуть повторитися - експерт ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

93

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути