середа, 12 вересня 2012 02:30

Люди мають зрозуміти, що свою землю продавати в жодному разі не можна - Тягнибок

Люди мають зрозуміти, що свою землю продавати в жодному разі не можна - Тягнибок
Фото: focus.ua

Про це в ефірі 5 каналу сказав лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок.

Відповідаючи на запитання. Навіщо було прийнято закон про земельний банк, та ще й пізно ввечері, він наголосив:
"Взагалі всі законопроекти, які ухвалюються парламентом після 18 години несуть певні небезпеки. Зрозуміло, що влада хоче нібито під той шум, що ведеться виборча кампанія і люди вже менше цікавляться парламентською діяльністю, ухвалити цілу низку законопроектів, які б дозволили дерибанити українську землю. Крім того, завершується період маро торію на продаж землі сільськогосподарського призначення".

Тягнибок додав: "Під кордонами України вже чекає китайський капітал, московський капітал, арабський, американський. І всі вони тільки розраховують на те, що хоча б на один день скасують цей мораторій на продаж землі і тоді землю продадуть, тим самим позбавивши українців взагалі будь-якої перспективи".
Згідно з цим законопроектом влада скасувала мінімальну межу плати за землю, наголосив лідер ВО "Свобода".

"Це означатиме, що в українського селянина цю землю скуповуватимуть просто за копійки. Люди доведені до відчаю. Багато людей за межею бідності. Вони не розуміють, що не можна продавати свою землі. Якщо ти продаси землю – її ніколи вже не побачиш", - пояснив політик.

Тягнибок вважає, що землю сільгосподарського призначення можна здавати і довгострокову оренду, навіть з правом родинної спадщини, але не робити їх товаром.
"Землю під об'єктами нерухомості приватизовувати можна, присадибну земельну ділянку можна, пай, який отримано в результаті чесного розпаювання – теж можна. А все решта – це дерибан, це намагання теперішніх кримінально-олігархічних кланів збагатитися і зруйнувати будь-які українські перспективи", - підкреслив "свободівець".

Зараз ви читаєте новину «Люди мають зрозуміти, що свою землю продавати в жодному разі не можна - Тягнибок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути