середа, 10 квітня 2013 16:34

Люди бачать в Луценка не "фейкового", справжнього політика прямої дії - експерт

Люди бачать в Луценка не "фейкового", справжнього політика прямої дії - експерт
Андрій Золотарьов. Фото: ua.golos.ua

Екс-міністру Юрію Луценку краще створювати не партію, а громадський рух, де не буде партійної вертикалі.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Андрій Золотарьов.

Нагадаємо, що екс-глава МВС Юрій Луценко анонсував створення громадського руху, який ставить перед собою мету "оновлення та будівництва країни". Ініціативна група вже сформована, але її учасники розходяться у прогнозах щодо термінів початку своєї роботи. Перед президентськими виборами новий рух повинен буде підтримати опозиційного кандидата на цей пост.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лавринович: Ніщо не заважає помилувати будь-кого в Україні так само, як Луценка

До руху попередньо мають увійти сам екс-міністр та екс-нардепи Тарас Стецьків, Володимир Філенко, а також Роман Безсмертний .

"Справа в тому, що якщо буде побудована ще одна політична сила, то таким чином справдиться "блакитна мрія" Банкової, - зауважив Золотарьов. - Як на мене, це відтягнуло би частину розчарований виборців "Батьківщини", "Фронту Змін", УДАРу, які не бачать дієвості і ефективності дій опозиційних сил і відчувають, що йдуть незрозумілі торги з Банковою, що йде певна гра".

Експерт додав: "Зараз у Луценка є певний аванс довіри. Бо це людина, яка два роки відсиділа у в'язниці за власні переконання. В нього, як і восени ми бачили зі "Свободою", є такий карт-бланш. А от як їм скористуються — під питанням".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Порох у порохівницях ще є, аби шарахнути ще пару раз" - Безсмертний про нову партію Луценка

Політолог пояснив, що якщо Луценко піде шляхом створення ще однієї політичної структури, то це буде дуже потужний удар по іншим опозиційним силам.

"Хоча, я думаю, він не буде це робити", - зауважив Золотарьов.

"Рейтингово Луценко програє будь-кому із чинних опозиційних лідерів. Але є певна частина людей, яка шукає такого собі лідера прямої дії, який буде не "фейковим", а справжнім політиком. І вони схиляються саме в бік Луценка. Тому у Луценка є певні можливості перетягнути їх на свій бік", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ар'єв не розуміє, що робить Безсмертний у новому русі Луценка

Експерт переконаний: "Але все ж таки, як на мене, краще було б, якби він створював не партійну організацію, а громадський рух, таку собі мереживну структуру, в якій не було б партійної вертикалі. Бо коли у нас намагаються будувати партію, все закінчується побудовою КПСС в мініатюрі".

Зараз ви читаєте новину «Люди бачать в Луценка не "фейкового", справжнього політика прямої дії - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути