четвер, 16 грудня 2010 18:33

Ляшко нагадав Януковичу, як несолодко у тюрмі

Ляшко нагадав Януковичу, як несолодко у тюрмі

Позафракційний народний депутат Олег Ляшко звернувся до президента Віктора Януковича з проханням припинити політичні переслідування лідера "Батьківщині" Юлії Тимошенко.

"Триває кримінальне переслідування Турчинова, Луценка. В слідчому ізоляторі сидять Данилишин, Макаренко, Діденко, Філіпчук, Шепітько, Кушнір, Іващенко, Грицун – усі ці люди були ув'язнені після приходу до влади Віктора Федоровича", - наголошується у листі на адресу глави держави.

За словами екс-"бютівця", у нього немає ніяких сентиментів відносно Тимошенко, бо знає, що це за людина. Проте він просить Януковича залишити колишню прем'єрку у спокої.

"Адже які б нині звинувачення в розкраданнях, зловживаннях чи корупції їй не висували, всі розуміють, що перш за все мова йде про політичні переслідування. Дайте команду керівникам силових структур залишити Тимошенко у спокої та звільнити з ув'язнення усіх її урядовців", - закликав Ляшко.

Якщо Янукович цього не зробить, наголосив нардеп, то мільярд додаткового державного фінансування, яке отримала ГПУ в 2011 році, можна буде вважати гонораром прокурорам за розправу над політичними опонентами.

"Президент має усі шанси увійти у світову історію не лише як глава держави, котрий вперше за роки української незалежності витратив на своє утримання більше мільярда гривень, а й як керманич, котрий пересадив найбільшу кількість своїх політичних опонентів", - зазначив Ляшко.

Він нагадав, що Янукович сам – і не раз – побував у місцях, де нині перебувають колишні соратники Тимошенко.

"Ви чудово знаєте, як несолодко там будь-кому. Згадайте біблейську істину: негоже бажати ближньому своєму зла, бо це зло може обернутися проти тебе самого. Сьогодні ви при владі, але завтра все може змінитися. І на місці нинішніх політв'язнів можете опинитися ви, чи Азаров, чи Фірташ, чи будь-хто з вашої команди", - сказав депутат.

На думку Ляшка, Віктор Федорович відкрив ящик Пандори, через що в українському політикумі може зародитися традиція саджати до буцегарні своїх попередників.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Ляшко нагадав Януковичу, як несолодко у тюрмі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути