Ексклюзиви
четвер, 16 грудня 2010 15:54

Американці заступилися за Тимошенко

Американці заступилися за Тимошенко

США виступають за прозоре розслідування Генеральною прокуратурою порушеної проти лідера партії Всеукраїнське об'єднання Батьківщина, колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко справи про нецільове використання коштів від продажу квот на викиди парникових газів.

"США вважають, що справа Тимошенко має вестися відкрито і прозоро", - сказав тимчасовий повірений у справах посольства США Ерік Шульц.

Коментарів щодо самої справи Шульц не дав, назвавши неетичним висловлюватися про внутрішньополітичне життя України.

Як повідомлялося, Генпрокуратура порушила проти Тимошенко кримінальну справу за частиною 3 статті 365 Кримінального кодексу (перевищення влади, яке спричинило тяжкі наслідки). За результатами аудиту діяльності уряду в 2008-1 кварталі 2010 американська фірма Trout Cacheris заявила про нецільове використання Кабінетом міністрів 200 млн євро від продажу квот на викиди парникових газів в 2009 році.

15 грудня Генпрокуратура повідомила, що з Юлії Тимошенко взята підписка про невиїзд. При цьому у відомстві наголосили, що звинувачення Тимошенко ще не висувалися, і вона перебуває в статусі підозрюваної. Також Тимошенко вручили нову повістку про виклик на допит в ГПУ 20 грудня о 14:00.

Корреспондент

Зараз ви читаєте новину «Американці заступилися за Тимошенко ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути