субота, 08 червня 2019 12:46

Ляшко може отримати вигоду від помилок Зеленського

Ляшко може отримати вигоду від помилок Зеленського

Політолог Петро Охотін на своїй сторінці у Фейсбук прокоментував останні події довкола питання можливого реваншу проросійських сил.

Експерт коментує, що можуть означати заяви президента і представників "Опозиційного блоку" і хто саме ним може завадити.

"Учора сприймав сигнали з "зеленої" Банкової щодо Донбасу як тестування меседжів. Однак після заяв з "ОпоБлоку" ситуація виглядає загрозливіше. "Я буду вести переговори, щоб виправдати довіру наших громадян, які хочуть миру. Наша партія йде на вибори, щоб створити велику фракцію в парламенті і реалізувати Мінські угоди", - заявив учора Медведчук. На тлі таких заяв "вкиди" про розблокування торгівлі з ОРДЛО з вуст поставленого Зеленським Кучми звучать уже не як жарт", - говорить Охотін.

Поряд з цим політолог вважає, що таким чином Зеленський налаштовує проти себе значну частину суспільства. Серед тих, хто може цим скористатись, є і Радикальна партія Олега Ляшка.

"Є два питання. Чи розуміє Зеленський юридичні наслідки офіційних повідомлень? Чи розуміє він, що налаштовує проти себе частину проукраїнського електорату з Центру та Заходу? Хто буде підхоплювати цих виборців? По-перше, ситуацією скористається Ляшко. Його агресивний патріотизм - давно відома фішка", - пише експерт. - Ще нещодавно спроби Ляшка критикувати Зеленського сприймалися не всіма. Помилки Зеленського йому в подарунок. Зараз Ляшко може активно нагадувати про свою підтримку Будапештського меморандуму, проведення офіційного звернення до Конгресу США щодо безпекових гарантій та вихід з коаліції через спробу змінити Конституцію під мінські угоди".

На завершення Охотін висловив свою думку, що і інші політсили будуть незгодні з політикою АП, а хтось і взагалі може постраждати від таких заяв.

"Слова Кучми та інформація з сайту АПУ про "повернення" під контроль Росії бойовиків є своєрідним подарунком і Петру Порошенку. Команда "П'ятого" сміливо може починати кампанію "Ми ж говорили!". У незручну ситуацію такі заяви ставлять можливих альянтів Зеленського у парламенті. Зокрема, "Батьківщину". Партія майже всю президентську кампанію змушена була реагувати на обвинувачення в проросійськості. Цілий форум був присвячений архітектурі національної безпеки та протистоянні Росії", - підсумував експерт.

Зараз ви читаєте новину «Ляшко може отримати вигоду від помилок Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути