четвер, 04 січня 2007 15:32

Львів"яни вимагають звільнити Табачника

Шість фракцій Львівської міської ради направили звернення у Верховну Раду із закликом звільнити з поста віце-прем"єр-міністра з гуманітарних питань Дмитра Табачника. Про це сказано в спільному зверненні фракцій від 4 січня.

"Ми депутати Львівської міської ради, глибоко обурені свідомим приниженням статусу культурної політики, що ведеться останнім часом у нашій державі", - сказано в ньому.

Головною діючою особою в приниженні української культури депутати вважають Табачника.

"Не можна вести культурну політику тільки в інтересах вузького кола україномовної інтелігенції, що просто боїться конкуренції у всьому", - цитують фракції інтерв"ю Табачника журналістові Олесю Бузині.

Міськрада вважає, що цими словами Табачник висловлює нерозуміння того, що культурна політика ведеться в інтересах усього народу й повинна бути спрямована на посилення ролі української мови й культури в суспільстві.

У 2006 році фракція Блоку Юлії Тимошенко Львівської облради також закликала Верховну Раду звільнити Табачника з посади віце-прем"єр-міністра з гуманітарних питань.

БЮТ обвинувачував Табачника в шовінізмі.

Рада призначила Табачника віце-прем"єром у серпні 2006.

У Львівській міськраді 6 фракцій: в "Нашої України" 32 місця, у БЮТ - 25, в "Пори" - 11, в "Свободи" - 9, в УНП - 8, і ПРП володіє 5 мандатами, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Львів"яни вимагають звільнити Табачника ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути