вівторок, 20 березня 2012 16:12

Лук'яненко хотів поговорити з Януковичем про мову і ЗМІ, але йому відмовили

Лук'яненко хотів поговорити з Януковичем про мову і ЗМІ, але йому відмовили

Чиновники Адміністрації президента України відмовили Герою України Левку Лук'яненку у зустрічі з главою держави Віктором Януковичем.

Дисидент хотів поговорити з президентом "про деякі справи в Українській державі. Однак не захотів повністю розповідати про всі теми можливої бесіди.

"Про проблему української мови, про український інформаційний простір і про заснування громадського телерадіомовлення. Колись я мав до цього пряме відношення. Зараз Україна має приватні телерадіокомпанії, хоча щось є і державне. Приватне залежить від приватної політики, а державне — від державної бюрократії. Громадське мовлення мало б бути альтернативою, яка б давала об'єктивну картину з патріотичних позицій", - зазначив Лук'яненко у коментарі Gazeta.ua.

Що стосується питання мови, то, як зазначив політик, остання заява президента - це лише зачіпка. А про зустріч він клопотався ще до того.

"Проблема мови у нас давня, вона турбує всю патріотичну інтелігенцію. Те, що Янукович виступив за надання російській мові статусу державної, - це просто епізод в антимовній політиці", - наголосив Лук'яненко.

За його словами, до попередніх президентів був більш вільний доступ.

"З Віктором Ющенком теж були не зовсім нормальні відносини. Я був головою його ж президентської комісії з помилування. 2 роки хотів обговорити політику помилування. Вжив "крутих" заходів і тільки тоді він мене прийняв. Закінчилося тим, що я взагалі пішов у знак протесту з тої посади. Хоча все таки якось колись з ним таки зустрічався. Зустрічався і з Кучмою, при чому найбільше. Ці зустрічі мало що дали, але принаймні відбувався обмін думками", - сказав дисидент.

На запитання, що могло стати причиною відмови у зустрічі, Лук'яненко відповів: "Думаю, що він (президент Віктор Янукович - ред.) і не знав цього".

Пізніше радник президента Олена Лукаш запевнила, що ця зустріч відбудеться найближчим часом.

Зараз ви читаєте новину «Лук'яненко хотів поговорити з Януковичем про мову і ЗМІ, але йому відмовили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути