понеділок, 19 березня 2012 16:07

Через другу державну з Януковича вже і союзники сміються - нардеп

Через другу державну з Януковича вже і союзники сміються - нардеп

Заява президента Віктора Януковича про те, що Україна найближчим часом ухвалить закон про дві державні мови, є блефом.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив народний депутат фракції БЮТ-"Батьківщина", голова Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності Володимир Яворівський.

"Інтернет від цього вже червоний. Про який імідж України ми можемо говорити навіть перед тією ж самою Росією. Я переконаний, що розумні люди в Росії просто сміються з цього. Наше мовне питання нікого не хвилює. Хіба що кількох україноненависницьких політиків", - вважає нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мовне питання вже нікого не хвилює, окрім купки маргіналів — експерт

За словами Яворівського, глава держави вкотре оконфузився в інтерв'ю російським ЗМІ.

"У цьому інтерв'ю, де так заграє і вигинається президент країни із 45-мільйонним населенням, була допущена помилка. Хоча будь-який виступ Януковича без ляпу - це вже не його. То називає туркменського президента казахським, а тут говорить: "Бачите, Росія ратифікувала Європейську хартію мов". А насправді вона її не ратифікувала, бо тоді доведеться захищати мови багатьох національних меншин на півночі і далекому сході РФ, де гинуть мови маленьких народів. Через те усе це блеф і дешевенька гра за відсутності серйозних підходів", - наголосив "бютівець".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мовне питання залишається політичним важелем

Депутат зазначив, що виборці і союзники Партії регіонів вже не вірять у подібні обіцянки.

"Думаю, що вони вже не вірять. Сьогодні комуніст Олександр Голуб звинуватив Януковича у популізмі. Мовляв, у президента було 2 роки, щоб виконати свої передвиборчі обіцянки. Якщо він не зробив цього раніше, то не зробить і зараз. Насміхаються вже навіть їхні (Партії регіонів - ред.) союзники", - сказав Яворівський.

"Комітет, який я очолюю, відхиляє цей закон. Маємо вбивчий відгук Венеціанської комісії, майже всі експертні інституції України визнали цей законопроект антиконституційним", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Через другу державну з Януковича вже і союзники сміються - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

35

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути