понеділок, 19 березня 2012 15:06

Тимошенко: Розмінною монетою для обдурювання людей у Януковича знову стала мова

Тимошенко: Розмінною монетою для обдурювання людей  у Януковича знову стала мова

Обіцянка Віктора Януковича про надання російській мові статусу державної свідчить лише про наближення парламентських виборів.

Про це у листі з Качанівської колонії написала екс-прем'єр-міністр Юлії Тимошенко, повідомляє її сайт.

"Кожного разу напередодні виборів Янукович дістає цю ідею зі своєї комори обіцянок, обтрушує її від нафталіну і нав'язує частині країни... Я про двомовність: "свіжу", "нову", а головне – дуже актуальну для сучасної України ідею Януковича надати російській мові статус другої державної. Ніби й немає в Україні інших турбот, ніби усі інші проблеми людей новою владою давно і якісно виконані...", - наголосила вона.

За словами екс-прем'єра, обіцянка Януковича свідчить лише про одне – про наближення парламентських виборів, "на яких команді "проффесіоналів" буде просто нічого запропонувати людям".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович знову пообіцяв зробити російську мову другою державною

"І мені надзвичайно боляче спостерігати з-за грат Качанівської колонії, що розмінною монетою для обдурювання людей знову стає мова. Наша багата, красива, така давня і така сучасна, мова Тараса Шевченка і Ліни Костенко, Івана Франка і Юрія Андруховича...Мова, яка є основою самоідентифікації нації, тим цементом, який скріплює всіх людей в один-єдиний – український! – народ", - додала Тимошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литвин запевнив, що ідею Януковича про другу державну мову неможливо втілити в життя

Вона звернулася до всіх, кого обурила ініціатива Януковича: "Разом з моєю політичною командою робіть усе, що вам під силу, щоб розтлумачити людям, навіщо ця влада окупантів вкидає у суспільство ідею двомовності. Розповідайте, що це штучне роздування неіснуючої проблеми, передвиборна обіцянка, покликана змусити людей обговорювати саме її, а не мегакорупцію у владі, розвал економіки, обкрадання простих громадян".

"Єдиною розрадою у цій ситуації для нас може бути лише те, що хронічне невиконання обіцяного – це єдиний пункт програми, який виконується президентом і партією влади бездоганно", - підкреслила Тимошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гриценко: Якщо Янукович дійшов до мови - на кампанію-2015 креативу не залишилося

"А можновладцям, яких так хвилює питання двомовності в Україні, можу порадити лише одне – вивчіть українську!", - підсумувала вона.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко: Розмінною монетою для обдурювання людей у Януковича знову стала мова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути