четвер, 08 червня 2023 14:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Лукашенко вирішив вставити свої п'ять копійок у тему підірваної ГЕС

Лукашенко вирішив вставити свої п'ять копійок у тему підірваної ГЕС
Самопроголошений президент Білорусі Александр Лукашенко заявив, що Україна винна у підриві Каховської ГЕС. Фото: Getty Images

Самопроголошений президент Білорусі Александр Лукашенко звинуватив Україну в підриві Каховської ГЕС.

На засіданні секретарів рад безпеки країн ОДКБ він заявив, що причиною підриву нібито стала потреба приховати провалений початок українського контрнаступу. Про це повідомляє BELTA.

"Ви, напевно, здогадуєтеся, хто підірвав Каховську ГЕС. Кажуть, на злодію і шапка горить. Хто першим про це закричав? Зрозуміло, що українській стороні треба було приховати три дні "контрнаступу", де майже дві сотні бронемашин було знищено і понад дві тисячі людей загинуло", – заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія погрожує підірвати дамбу Київської ГЕС

Утім, звідки фейковий президент знає, чи почався контрнаступ ЗСУ, як він відбувається і чи є втрати зі сторони України – він не пояснив.

Також Лукашенко заявив, що Білорусь "на одній стороні із Росією".

"Маю прямо сказати, оскільки ми з Росією на одному боці: нас записали у співагресори. Маю сказати, що "співагресори" з третього дня конфлікту – а може, і з першого – запропонували мирний процес", – сказав Лукашенко.

На Каховській гідроелектростанції сталися дуже потужні вибухи в трьох місцях. У цьому переконаний генеральний директор держкомпанії Укргідроенерго Ігор Сирота.

За його словами, при демонтажі станції після звільнення цієї території від російських загарбників експертиза це доведе. Таку заяву Сирота зробив в ефірі національного телемарафону.

Гендиректор Укргідроенерго переконаний, що для того, щоб підірвати дамбу Каховської ГЕС, потрібно було в одне місце скинути щонайменше три півтонних авіабомби.

Вночі 6 червня російські окупанти підірвали Каховську ГЕС. Почалося стрімке затоплення прибережних населених пунктів та частини Херсона. В області оголошено термінову евакуацію.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенко вирішив вставити свої п'ять копійок у тему підірваної ГЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути