Ексклюзиви
субота, 06 липня 2013 11:31

Лукаш буде "слухняною обслугою" Банкової, гвинтиком системи - експерт

Лукаш буде "слухняною обслугою" Банкової, гвинтиком системи - експерт
Андрій Золотарьов. Фото: ua.golos.ua

Зі зміною міністра юстиції, нічого не зміниться: Мінюст і надалі займатиметься "бєспрєдєлом" щодо громадян.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Андрій Золотарьов, коментуючи звільнення з посади міністра юстиції Олександра Лавриновича і призначення на це місце Олену Лукаш.

Говорячи про те, як може змінитися робота Мінюсти за нового міністра, експерт зауважив, що Лукаш систему змінювати не буде.

"Навряд чи наше міністерство юстиції повернеться до громадян. По суті, зміною міністра - змінили шило на мило. Для пересічних громадян ця перестановка в уряді нічого не означатиме", - підкреслив Золотарьов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Верховна Рада обрала членами Вищої ради юстиції Лавриновича і ще двох суддів

Він додав: "Лукаш буде "слухняною обслугою" Банкової. Вона буде служити не закону, а феодальній системі, яка в Україні вибудувалася за часів Януковича. І від того, хто буде на посаді — немає принципової різниці. Політика не зміниться".

"Якщо державна виконавча служба за часів Лавриновича займалася "бєспрєдєлом" щодо громадян, то так буде і надалі. Незалежно від того, чи то Лукаш, чи хтось інший. Коли Лукаш була депутатом, то була досить публічною особою. А зараз вона просто буде людиною- функцією, гвинтиком у системі", - підкреслив він.

Водночас, експерт переконаний, що для Лавриновича зміна посади так само нічого не змінить.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На посаді голови Вищої ради юстиції у Лавриновича можуть бути особисті інтереси - політолог

"Якщо його звільнення не пов'язане з якимись не приємними подіями, то його не залишать. За Лавриновича можна не турбуватися. Рік-півтора, поки буде ця влада — у нього все буде добре. Лавринович — професійний пристосуванець. Він працював і в "Русі", потім — на Кучму. Зараз змінив господ на донецьких. Та й казати, що від нього на посаді міністра юстиції була якась користь для громадян чи держави загалом — це давати йому дуже великий аванс", - зауважив Золотарьов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На місце Лавриновича можуть призначити "тіньового менеджера "Сім'ї" - експерт

Нагадаємо, що президент Віктор Янукович звільнив Олександра Лавриновича з посади міністра юстицій і призначив на цю посаду Олену Лукаш. Відповідний указ опублікований на сайті глави держави. Натомість Лавринович став головою Вищої ради юстиції.

Зараз ви читаєте новину «Лукаш буде "слухняною обслугою" Банкової, гвинтиком системи - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути