четвер, 04 липня 2013 16:23

"Заміна Лавриновича на Лукаш - наслідок внутрішньовидової боротьби у владі" - експерт

"Заміна Лавриновича на Лукаш - наслідок внутрішньовидової боротьби у владі" - експерт
Андрій Золотарьов. Фото: glavcom.ua

Зміна міністра юстиції стала наслідком боротьби між владними групами.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Андрій Золотарьов, коментуючи звільнення з посади міністра юстиції Олександра Лавриновича і призначення на це місце Олену Лукаш.

Він переконаний, що для пересічного українця це кадрове призначення у Мінюсті ні на що не вплине. Водночас, за словами експерта, це призначення має важливе значення для груп впливу всередині влади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На місце Лавриновича можуть призначити "тіньового менеджера "Сім'ї" - експерт

"Для груп впливу — це дуже цікаве призначення. Зараз фактично відбувається конкуренція, якщо не назвати жорсткіше, між трьома групами. Це група "Фірташ-Львочкін", Сім'я та "група Ахметова". І це відбивається і на кадровій політиці. Тому важко сказати, що призвело до відставки Лавриновича. Останнім часом не було гучних скандалів навколо Мінюсту, хоч і питання до цього міністерства завжди є. Це призначення залишилося під ковдрою: який чинник став остаточним для того, що Лавринович пішов з цієї посади, а на його місце поставили Лукаш", - підкреслив він.

Золотарьов додав: "Тут досить складні процеси, і інтрига щодо цього призначення зберігається. У будь-якому разі, хтось від цього виграв, а хтось програв. Думаю, що через певний час ми це зрозуміємо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На посаді голови Вищої ради юстиції у Лавриновича можуть бути особисті інтереси - політолог

На переконання політолога, зміна голови Мінюсту ще раз підтвердила, що боротьба всередині влади все більше розгорається.

"Це є свідченням того, що замість боротьби влади та опозиції, ми все частіше будемо спостерігачами внутрішньовидової боротьби всередині владного угрупування. І саме це призначення і відставка Лавриновича є яскравим свідченням того, що невдовзі ця боротьба перейде у досить активну фазу", - зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт: доля Лавриновича на посаді міністра — вирішена

Нагадаємо, що сьогодні президент Віктор Янукович звільнив Олександра Лавриновича з посади міністра юстицій і призначив на цю посаду Олену Лукаш. Відповідний указ опублікований на сайті глави держави.

Варто зазначити, що 2 липня Верховна Рада обрала Лавриновича членом Вищої ради юстиції. Експерти не виключають, що невдовзі Лавринович очолить ВРЮ.

Зараз ви читаєте новину «"Заміна Лавриновича на Лукаш - наслідок внутрішньовидової боротьби у владі" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути