понеділок, 03 червня 2013 19:02

Янукович прискорив виліт Шаповала з крісла голови ЦВК

Янукович прискорив виліт Шаповала з крісла голови ЦВК
Володимир Шаповал очолює ЦВК з 2007 року ФОТО: newsru.ua

Президент України Віктор Янукович вніс до Верховної Ради подання про дострокове припинення повноважень члена та голови Центральної виборчої комісії Володимира Шаповала у зв'язку з досягненням шістдесятип'ятирічного віку (це сталося 25 травня).

"Відповідно до пункту 21 частини першої статті 85 Конституції України, статей 6 і 30 Закону України "Про Центральну виборчу комісію" вношу подання про дострокове припинення повноважень члена Центральної виборчої комісії В.Шаповала у зв'язку з досягненням шістдесятип'ятирічного віку", - йдеться у поданні Глави держави.

Віктор Янукович доручив представляти це подання на пленарному засіданні Верховної Ради України Представнику Президента України в парламенті Юрію Мірошниченку.

Іншим поданням Глава держави вніс на розгляд Верховної Ради кандидатуру доктора юридичних наук, професора, члена-кореспондента НАН Україн Олександра Копиленка на посаду члена Центральної виборчої комісії. Представляти подання у Верховній Раді Глава держави також уповноважив Мірошниченка.

Раніше повідомлялося, що діючому голові ЦВК Володимиру Шаповалу запропонували взяти участь у легалізації результатів всеукраїнського референдуму щодо змін до Конституції, однак той відмовився. Джерела стверджують, що посаду голови ЦВК, яку обіймає Шаповал, займе нинішній міністр юстиції Олександр Лавринович.

Зараз ви читаєте новину «Янукович прискорив виліт Шаповала з крісла голови ЦВК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

44

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути