четвер, 04 липня 2013 17:35

Янукович намагається всюди розставити перевірені кадри - експерт про Лавриновича та Лукаш

Янукович намагається всюди розставити перевірені кадри - експерт про Лавриновича та Лукаш
Олексій Гарань. Фото: lb.ua

Зміна керівництва міністерства юстиції та Вищої ради юстиції свідчить про те, що президент Віктор Янукович намагається всюди розставити "перевірені" кадри.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав професор кафедри політології Києво-Могилянської академії Олексій Гарань, коментуючи звільнення з посади міністра юстиції Олександра Лавриновича і призначення на це місце Олену Лукаш.

"В обох них "рильця в пушку". Ми пам'ятаємо, яку роль Лукаш відігравала в подіях 2004 року, представляючи інтереси Януковича (Наприкінці 2004 року Лукаш відстоювала інтереси кандидата на посаду президента Віктора Януковича перед Верховним судом України — ред.). Вона тоді була людиною, яка захищає фальсифікації. І її прізвище згадувалося, можливо, трохи менше, ніж прізвище Ківалова. Це людина, яка прокладала Януковичу шлях всіма правдами і неправдами. На жаль, після Помаранчевої революції, всі ці люди — Ківалов, Лукаш та інші, знову опинилися на поверхні", - зауважив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Заміна Лавриновича на Лукаш - наслідок внутрішньовидової боротьби у владі" - експерт

Водночас, зауважив Гарань, Лавринович за час перебування на посаді міністра юстиції теж "відзначився". Так зокрема, експерт нагадав, що він був учасником "щонайменше двох антиконституційних заколотів".

"Перший — це не конституційне формування уряду. І другий — це не скасування конституційної реформи. Думаю, що це - два антиконституційних заколоти, які відбулися у нас в країні. Лавринович, як міністр юстиції, брав участь в обох них", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт: Найбільш ймовірна кандидатура на посаду міністра юстиції – Олена Лукаш

Гарань додав: "Призначення цих двох людей — одну на посаду міністра юстиції, а другого на посаду голови Верховної ради юстиції, органу, через який буде проходити більшість суддівських призначень, - свідчить про те, що Янукович розставляє всюди "перевірені" кадри. Невдовзі буде ще й новий голова ЦВК, голова Верховного суду".

На переконання експерта, зміна керівництва Мінюсту до жодних позитивних змін у суспільстві не призведе, оскільки система залишається такою самою, якою вона і була.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На місце Лавриновича можуть призначити "тіньового менеджера "Сім'ї" - експерт

"Такі призначення — це зміцнення системи, побудованої на порушеннях правил. Причому, це порушення права здійснюють самі юристи, які мали б його захищати. Вони самі будують цю систему", - підсумував він.

Зараз ви читаєте новину «Янукович намагається всюди розставити перевірені кадри - експерт про Лавриновича та Лукаш». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути