Ексклюзиви
середа, 25 січня 2012 13:33

Спецтема: Луценко за ґратами

Луценку винесуть вирок через два тижні?

Луценку винесуть вирок через два тижні?

Адвокат екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка Ігор Фомін вважає, що його підзахисного хочуть відправити по етапу до початку парламентської передвиборчої кампанії.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Якщо справу не завершать до початку кампанії, Луценко буде у прохідній частині списку народних депутатів. Тому вони намагатимуться винести вирок до цього. Яким він буде - це питання до судді Вовка та тих осіб, які приймають рішення. Згідно позиції захисту, у Луценка строк нуль цілих нуль десятих", - зазначив адвокат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд над Луценком фактично завершився, а захисникам заткнули рот - адвокат

За словами Фоміна, важко передбачити, коли буде винесений вирок Луценку. "Хіба можна було очікувати, що буде прийнято рішення зачитати у вівторок протоколи допитів свідків? За сім місяців допитали 86 свідків. А за півдня було прочитано 17 протоколів. Ще один день, і вони можуть завершити вивчення показів свідків. Я ж не знаю, скільки у них заяв, від кого їх ще отримають. Якщо брати нормальний перебіг справи, потрібно мінімум ще три місяці. Якщо не нормальний, можуть завершити за два тижні", - зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко вимагає, аби до суду прийшли всі свідки: "Я закликаю не ламати мене через коліно"

Говорячи про те, чи буде захист оскаржувати рішення Печерського суду в Апеляційному, адвокат наголосив:

"Ми ще не отримали вирок. Адвокати, як футболісти, народ забобонний. Навіщо нам говорити про те, що ми будемо оскаржувати, якщо сподіваємося на виправдання? Може, нехай тоді прокуратура його оскаржує? Треба мислити позитивно. Ця справа стосується не тільки Юрія Луценка, а й будь-кого, хто може стати перед судом. Ми спеціально ведемо справу таким чином, щоб все суспільство бачило, що немає ніяких доказів провини Юрія Віталійовича. Ми ж не ставимо питання, що це політичне переслідування, яке має під собою хоч якісь мінімальні причини. Тут очевидним є повна їх відсутність. Треба працювати над тим, щоб подібні справи не завершувалися обвинувальним вироком. А ми ведемо себе, як люди перед розстрілом, яких поставили до стіни: опустили голову і чекаємо, коли в нас вистрілять. Ми маємо боротися, доводити свою невинність і змусити правосуддя виносити правові вироки".

Зараз ви читаєте новину «Луценку винесуть вирок через два тижні?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути