Ексклюзиви
вівторок, 24 січня 2012 16:17

Спецтема: Луценко за ґратами

Луценко вимагає, аби до суду прийшли всі свідки: "Я закликаю не ламати мене через коліно"

Луценко вимагає, аби до суду прийшли всі свідки: "Я закликаю не ламати мене через коліно"

Колишній міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко вважає незаконним рішення суду зачитати покази свідків. Про це він сказав на сьогоднішньому засіданні.

Суддя Сергій Вовк назвав більше 35 прізвищ свідків, які звернулися до суду з заявою, щоб їх свідчення було зачитано в суді. Порадившись на місці, суд вирішив оголосити покази свідків, причому це рішення колегія суддів прийняла без обговорення його учасниками процесу.

Такі дії судді Вовка обурили Луценка та його захист. "Ви не маєте права без нашого обговорення приймати таке рішення. Це найгрубіше порушення, яке ви допустили", - сказав Луценко.

Він підкреслив, що серед названих прізвищ понад 20 - чинні співробітники міліції, які можуть прийти на засідання, оскільки щодня ходять на роботу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд над Луценком триває вже 11 годин

"Ви приймаєте це рішення, тому що ваш замовник, Сергій Володимирович, схиляє вас приймати незаконні рішення, і він змушує вас швидше закінчити цю справу", - сказав він.

Луценко заявив, що до одного з вищевказаних свідків приходили працівники Генпрокуратури і вимагали підтвердити свідчення, дані на досудовому слідстві. Луценко перейшов на підвищені тони: "Я не дам зачитувати ці протоколи, бо вони сфальсифіковані!".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко запідозрив, що суд навмисне не викликає багатьох свідків

Екс-міністр зажадав, щоб у суді було допитано всіх свідків, інакше, на його думку, цей процес можна буде назвати судилищем. Луценко вніс клопотання про направлення повторного повістки всім свідкам, а також про їхній примусовий привід на засідання.

"Я закликаю суд не ламати мене і мій захист через коліно, тому що це все одно нікому не вдасться", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ірина Луценко назвала суд "скотством" і вийшла із зали засідань

На все це Вовк відповів, що зауваження на дії головуючого судді занесено в протокол судового засідання і продовжив зачитувати свідчення.

Зараз ви читаєте новину «Луценко вимагає, аби до суду прийшли всі свідки: "Я закликаю не ламати мене через коліно"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути