Ексклюзиви
четвер, 19 січня 2012 12:57

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Ірина Луценко назвала суд "скотством" і вийшла із зали засідань

Ірина Луценко назвала суд "скотством" і вийшла із зали засідань

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявив, що не вірить у висновок лікарів "швидкої допомоги", але суддя Сергій Вовк все одно перейшов до допиту свідків.

Незважаючи на прохання адвокатів, дружини і самого Луценка, який раніше ніколи не піднімав у суді тему свого здоров'я, Вовк відхилив клопотання про перенесення засідання.

Єдине, в чому поступився суд - погодився на прохання захисту робити технічні перерви для прийому ліків Луценком.

"Ваша честь, а є письмове підтвердження лікарів, що він може продовжити засідання? Ви можете дати його захисту на ознайомлення?" - запитала Ірина Луценко. Вовк сказав, що це була усна заява медиків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще троє свідків стали на бік Луценка

"Ваша честь, це доказ - усно? Ваша честь, у вас є совість? Людське ставлення до цього всього? У мене немає слів просто. Це скотство, саме натуральне скотство, те, що тут відбувається", - сказала вона і вийшла із залу .

Луценко попросив у суду вибачення за емоції своєї дружини. "Ваша честь, щойно у присутності конвою обидві бригади "швидкої допомоги" сказали, що не будуть оцінювати можливість моєї подальшої участі у суді, це не входить в їхню компетенцію. Тому або ви їх неправильно зрозуміли, або вони, м'яко кажучи, не справжні лікарі. Мене дуже дивує ця позиція", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адвокати Луценка вимагають усунути Вовка

Після цього адвокат Ігор Фомін повторно звернувся до суду з проханням врахувати позицію Луценка і перенести слухання. Суддя у відповідь нагадав, що до суду з'явилися свідки, і їх потрібно опитати.

"У такому випадку, я прошу оголосити технічну перерву для підготовки заяві про відвід усього складу суду", - сказав Фомін. Вовк відповів, що це суперечить порядку заяви відводів. Після цього суд перейшов до допиту першого на сьогодні свідка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дружина Луценка розповіла про умови утримання чоловіка в СІЗО

Раніше суддя Сергій Вовк оголосив технічну перерву для виклику "швидкої допомоги" і оцінки стану здоров'я Луценка. Лікарі провели у Луценка 40 хвилин і вийшли, відмовившись давати коментарі журналістам.

Зараз ви читаєте новину «Ірина Луценко назвала суд "скотством" і вийшла із зали засідань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути