Ексклюзиви
середа, 16 травня 2018 16:27

Луценко: У партій влади немає шансів, треба об'єднуватися

Луценко: У партій влади немає шансів, треба об'єднуватися
Генпрокурор Юрій Луценко заговорив про очищення і об'єднання партій влади. Фото: УНІАН

Генпрокурор Юрій Луценко вважає, що середньому класу потрібна стабільна політична сила.

Про це він заявив в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Народному фронту", БПП і низці інших партій час зрозуміти, що самодостатні люди, середній і креативний клас, давно шукають не вождів, а стабільну політичну силу, яка відстоюватиме їхній інтерес.

Старі партії вже не мають шансів. Потрібне самоочищення, об'єднання і оновлення. Це стосується і назви, і керівництва, і цілей.

Ніяка партія у теперішній Україні 50 відсотків не візьме. Тому потрібно припинити загравання з усіма виборцями і сказати, що є чітка програма, яка вигідна, в першу чергу, середньому класу, але тільки ця програма приведе до процвітання інших", - заявив він.

Про корупцію у владі

"Як людина, котра знає майже все про парламент, уряд і адміністрації президента, скажу, що весь цей найвищий поверх влади вимагає провітрювання"

Про участь у виборах

"Я точно не кандидат у президенти"

Про передвиборчу ситуацію

"Сьогодні безвідповідальність і популісти проти слабких державників"

Найвищий поверх влади вимагає провітрювання

Посилення парламенту

"Я - за посилення повноважень парламенту. Всі знають, що Арсеній Яценюк цього давно домагається. Я теж так вважаю, тільки менш публічно"

Про неслухняних прокурорів

"Є 10-15 відсотків людей, які просто посилають куди подалі і прокурора області, і права людини. Знімаємо з посади десятки місцевих прокурорів. Когось звинувачують у хабарництві, хтось пішов у відставку. Але це не сотні прокурорів"

По велику "рибу" вже не до генпрокурора

"Прокуратура і МВС, ГФС і СБУ уповноважені ловити тільки "стару велику рибу"- від губернатора і вище - і "теперішню дрібну і середню рибу" - від голови сільради до замгубернатора. "Велика риба" нинішнього періоду - це виняткова компетенція НАБУ"

Про вирок Януковичу

"Ми всі з нетерпінням чекаємо. Тому що це - справа номер один"

Про збитки від попередників

"Після Революції український корабель був просто на мілині, не міг рухатися. Команда Януковича завдала 40 мільярдів доларів шкоди Україні. Це - річний бюджет країни"

Про Єфремова

"Нещодавно допитали свідка Ляшка. Він дав нові свідчення, які серйозно доповнили обвинувальний акт. Більше того, головуючий після цього прийняв рішення викликати ще низку додаткових свідків, Турчинова, Пашинського, які можуть підтвердити або спростувати сказане Ляшком про роль Єфремова у захопленні органів Української держави в Луганську"

Про "плівки" Онищенка

"Те, що я побачив з останніх опублікованих смс, - це серйозний грунт для роботи детективів НАБУ і прокурорів САП. Те, що Онищенко скоював злочини, вже визнає і він сам. Тепер потрібно йти далі. Закон визначив саме САП відвести фігурантів "плівок Онищенка" "або в РАЦС, або до прокурора"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко може отримати контроль над антикорупціонерами

2 роки тому, 12 травня 2016-го, Юрій Луценко став генеральним прокурором. Його підтримали 264 народних депутати. Президент Петро Порошенко тут же підписав відповідний указ.

Зараз ви читаєте новину «Луценко: У партій влади немає шансів, треба об'єднуватися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути