Ексклюзиви
субота, 30 липня 2016 15:55

Луценко розповів подробиці затримання Єфремова

Колишній голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов хотів ухилитись від кримінальної відповідальності.

Про це на брифінгу заявив генпрокурор Юрій Луценко.

"30 липня о сьомій годині двадцять вісім хвилин на борту літака австрійських авіаліній по маршруту Київ-Відень у арепорту "Бориспіль" затримано екс-керівника фракції Партії регіонів Олександра Єфремова", - сказав генпрокурор.

За словами Луценка, екс-нардепа підозрюють у заволодінні майном "Луганськвугілля" шляхом зловживання службовим становищем за статтею 191 ККУ.

Також Єфремову інкримінують "умисні дії з метою зміни меж України у порушення Конституції, що привело до загибелі людей" за 110 статтею ККУ.

"У вчиненні організаційного та іншого сприяння створення та діяльності терористичної організації ЛНР за статтею 258 Кримінального кодексу", - продовжив генпрокурор.

За словами Луценка, наразі із Єфремовим проводяться необхідні процесуальні дії. Також заплановані обшуки.

"Текст підозри буде оголошений протягом 24 годин. Протягом 72 годин він буде доставлений до суду для обрання міри запобіжного заходу", - заявив керівник ГПУ.

Луценко повідомив, що ГПУ клопотатиме про арешт для екс-нардепа терміном у 2 місяці.

"Тиждень тому ми отримали прямі свідчення про роль громадянина Єфремова в організації ЛНР. І ці свідчення закріплені свідком у суді. Нам відомо про те, що оточення Єфремова виходило на адковатів цього свідка", - розповів також журналістам генпрокурор.

За словами Луценка, ГПУ має багато показів про фінансування ЛНР.

"У ГПУ відкривається пряма телефонна та електронна лінія для повідомлення громадян, які мають прямі данні про організацію сепаратиських референдумів та фінансування терористичнх організацій ЛНР-ДНР", - заявив генпрокурор.

 
Наразі Єфремов перебуває у СІЗО СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чорновіл пояснив, чому Єфремова зловили у "Борисполі"

Раніше, суд переніс розгляд справи проти колишніх нардепів-"регіоналів" Олександра Єфремова, Олександра Стояна та від КПУ - Сергія Гордієнка. Їх підозрюють у фальсифікації голосування за "диктаторські закони" 16 січня 2014 року.

Нагадаємо, колишнього народного депутата та голову фракції Партії регіонів Олександра Єфремова затримали у лютому 2015-го. Проти нього було відкрито низку кримінальних проваджень. Суд призначив заставу в розмірі 3,7 млн грн.

У березні ГПУ закрила кримінальне провадження щодо Єфремова щодо розпалювання ворожнечі, а суд виніс рішення про повернення йому застави у сумі 60,9 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Луценко розповів подробиці затримання Єфремова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути