неділя, 08 травня 2016 10:00

Справа Єфремова розвалюється - Чорновіл

Справа Єфремова розвалюється - Чорновіл
УНІАН

Справа "диктаторських законів" проти Олександра Єфремова розвалюється. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав колишній народний депутат Тарас Чорновіл.

"Справа проблемна. До Єфремова була претензія не за голосування, а за організацію. Що він фальсифікував голосування на стадії підбиття підсумків. За процедуру він у принципі не несе відповідальності. Відповідає Калетнік, тодішній віце-спікер. Який поставив голосування руками. І голова лічильної комісії - Олійник. Зараз перебуває у бігах в Москві. Єфремова звинувачують, що примусив депутатів поставити підписи за відсутніх. Але довести це дуже проблемно. Якщо депутати самі не скажуть: це не мій підпис. Тому справа розвалюється", - пояснив він.

За словами екс-нардепа, єдина "серйозна справа" проти Єфремова - вугільна.

"Але суд робить все можливе, щоб єдину справу по якій Єфремова можна посадити, не довели до кінця", - сказав Чорновіл.

"Бачимо реванш судової системи. Про прокуратуру можна говорити дуже багато. Особливо коли її очолив Севрук і відбулась конференція прокурорів — фактично держави у державі. Але коли справу Єфремова веде управління Горбатюка з повною довірою, то вина на судовій гілці. Зривають розгляд, дають можливість утекти, опинитися поза тиском слідства", - вважає колишній парламентарій.

"По вугільній справі є дуже серйозний кримінал. Колись за Януковича Єфремов потрапив у немилість, по ньому відбулися певні розслідування. І попередні матеріали можуть стати основою для розгляду теперішньою Генпрокуратурою", - зауважив Чорновіл.

Експерт не виключає, що Єфремов може виїхати з України.

"Якщо йому дійсно видали паспорти на руки, то він може покинути Україну. Коли не застосують підписку про невиїзд", - пояснив екс-нардеп.

Нагадаємо, Єфремов отримав свій паспорт та зняв електронний браслет стеження. Йому інкримінують фальсифікацію голосування "дикаторських законів" 16 січня. Однак підготовче засідання суду не розпочалось. В кінці липня 2014 року проти Єфремова порушили справу за фактом зловживань на ДП "Луганськвугілля".

Зараз ви читаєте новину «Справа Єфремова розвалюється - Чорновіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути