субота, 17 січня 2009 16:36

Луценко закликає потримати за Тимошенко кулаки

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко вважає, що українсько-російські газові суперечки завершаться поразкою для всіх їх учасників.

Таку думку він висловив у суботу на прес-конференції в Івано-Франківську, повідомляє УНІАН.

"Газова війна завершиться поразкою для всіх, хто в неї втягнутий", - сказав Луценко, відповідаючи на запитання журналістів.

Водночас коментуючи дії Кабміну, зокрема прем"єр-міністра Юлії Тимошенко, при вирішенні газового питання, Луценко сказав, що для неї "це надзвичайно важке випробування як для людини і посадової особи, за плечима котрої є інтереси майже 50-мільйонної країни".

На думку Луценка, сьогодні Тимошенко "один на один відстоює державні інтереси".

При цьому він закликав "усіх у цей момент проявити державницьку відповідальність, відсунути суперечки, розбіжність у певних поглядах і навіть образи, дуже глибокі образи, які існують з усіх років з різних сторін демократичного табору, а просто потримати кулаки за успіх - не Тимошенко, а прем"єр-міністра України у Москві, бо там йдеться не тільки про ціну газу, а про ступінь незалежності України".

Також міністр зазначив, що, на його думку, нинішня "газова війна" мала єдиний позитив, а саме: "Чи не вперше президент, прем"єр-міністр і голова Верховної Ради говорили в унісон… майже в унісон".

У той же час Луценко констатував, що, на жаль, в Україні знайшлося багато представників "п"ятої колони", які підривають єдиний фронт національних інтересів.

Крім того, міністр закликав українських політиків до завершення "газових домовленостей" не виносити на загал це питання.

"Я не є фахівцем в газовій сфері. Знаю одне, тут потрібні тихі наради без зайвої публічності, і при будь-якій позиції сторін виходити публічно керівники держави мають виключно з однієї позиції", - сказав Луценко.

Зараз ви читаєте новину «Луценко закликає потримати за Тимошенко кулаки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути